27.05.2008

Deschamps-Chelsea & Fenerbahçe-Zico


Hazzetmediğim iki takım hakkında yazmak istedim haber sitelerini dolaşırken gözüme çarpanlar yüzünden.

İsrailli gittikten sonra yerine Rijkaard ve Mancini aday gösterilmişti Chelsea'de. Sürpriz sayılabilecek bir isim, Didie Deschamps, Chelsea'den teklif aldığını açıklamış. Bana kalırsa Mancini zaten Chelsea'de yokları oynayacak, yılın fiyaskosu olarak en büyük adayım olacak o transfer gerçekleşirse. Rijkaard parayı bol bulunca istediği takımı kurup istediği başarıyı yakalar mı ona da emin değilim doğrusu, pek ihtimal vermiyorum. Deschamps bana göre Chelsea için aranan adamdır, Monaco ile yaptıklarından yola çıkıp her yerde aynı başarıyı yakalar demek doğru olmaz ancak oyun yapısı ve şimdiye kadar yaptıklarıyla Mancini ve Rijkaard'a göre öncelik tanınmalıdır kendisine. Hiddink'in Chelsea'ya gidişi konusunda da Hollandalı'nın tarafından "yok öyle birşey" diye açıklama gelmiş. Deschamps veya Hiddink bu takımın ihtiyacı olan isimlerdir, gerisi gayet mantıksız olacak bana kalırsa.

Euro 2008 öncesi Chelsea, Inter, Milan, Galatasaray, Fenerbahçe gibi gündemi işgal eden takımların hoca sorunları açığa kavuşacak muhtemelen. Bu takımların içinde Fenerbahçe'nin neden hoca değiştirme sorunu yaşadığını bir kişi bile mantıklı olarak açıklayamaz sanırım, arada buna da değinmek istedim, takıma tarihinin en başarılı yurtdışı performansını yaşatan hocayla şampiyon olamadı diye ayrılmak gayet mantıksız kaçacak.

Bu son cümlemin üzerine Lucescu ile Galatasaray örneği akıllara gelebilir. Hatırlatmak lazım ki Lucescu bir defa son maçta ucundan döndüğü, bir defa da şampiyona elendiği çeyrek final başarılarını yaşadığında müzede iki tane avrupa kupası vardı. O gün Lucescu'nun gidişiyle yerine o kupaları kazanan hoca gelmişti. İkisini aynı kefeye koymamak lazım sonuç olarak..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO