18.05.2008

Çıkartma Albümleri...

Çıkartma albümünden haberi olmayan yoktur sanırım. 535 çıkartma ile Panini'nin şu ana kadar en çok çıkartmaya sahip albümü. 504 tane yapıştırdım, 31 tane kaldı, ve bunları da hafta içi posta ile isteyeceğim yoksa tamamlanmaları mucize olur paket almaya kalkarsam. İlk defa böylesine seri ve çabuk şekilde tamamlıyorum bunu. İlk deneyimim 9 yaşımda Euro 96 ile olmuştu. Yaş 11 olduğunda tamamladığım ilk albüm Fifa 98 albümü olmuştu. Euro 96 çoğu kişi için efsaneydi, benim için de sadece bir kaç tane promosyon çıkartması yapıştırılmış çıkartma albümüydü o yaşta. Fifa 98'i tamamladığımda uçacak gibiydim, çok mutlu olmuştum, hepsi tamdı, çıkmayan kalmamıştı, üstelik çoğuna da para vermemiştim arkadaşımla değiştirerek hemen hemen yarı yarıya masraf yaparak tamamlamıştık.

Daha sonra Euro 2000 geldi. Orada da tamamladım diyemiyorum, çünkü koca albümde sadece Raul çıkmamıştı. O gün bugündür Raul'a sinir olurum. Yoksa Real Madrid nefretimle bir alakası yoktur Raul'a olan tepkimin. Çocuk aklımla orada yer etmişti aklıma. Daha sonra nedense ilgisizlik oldu. 2002-2004-2006'da albümü bile almamıştım, sanırım bunun sebebi de Euro 2000'i tek çıkartma ile kaçırmış olmamdı.

En son da işte Euro 08 ile geri döndüm bu zevkli uğraşa, "yaşın 21 oldu hala bununla mı uğraşıyorsun" diyenlere de "zamanında sen Euro 88'i tamamlamak için uğraşmadın mı" diye cevap veriyorum. Ve artık bitmek üzere, kalan çıkartmalar haziran ayı içerisinde adresime ulaşacaklar umarım. Bundan ne zevk aldığımı soranlar oluyor ara sıra, süpermarketlerde elimde 2.90 YTL'lik paketlerden 8-10 tane alıp kasaya gittiğimde kasiyerler bile soruyor bundan ne zevk alıyorsunuz diye. Verecek cevabım da olamıyor, sen nasıl ki sevdiğin bir kitabı okurken zevk alıyorsan, nasıl ki sevdiğin müziği dinlerken mutlu oluyorsan, nasıl ki "hobi" adını verdiğin işleri yaparken tarifi zor mutluluklar ve sevinçler yaşıyorsan ben de öyle bir zevk alıyorum işte bundan.

Bundan alınan zevki o son çıkartmayı yapıştırıp gözleri dolu dolu olup tamamladığı albüme boş boş bakıp mutlu olan birisini görerek anlayabilirsiniz. O son çıkartmayla tamamlanan albüme bakan birisinin gözlerine bakın, işte o zaman anlarsınız alınan zevki.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO