3.05.2008

UEFA Kupası #5

Evet geç kalınmış bir UEFA Kupası postu oldu, Şampiyonlar Ligi'ne hiç yorum yapamadım. Finalde iki istemediğim takım var, merak bile etmiyorum final maçını. Gelelim UEFA'ya, beklenen final Fiorentina-Bayern Münih finaliydi ancak iki takım da elendiler ki Bayern'in nasıl 4 yediğini hala anlamıyorum. Özetleri de izlemedim maçı da izlemedim ancak ilk günden beri favori olan takımın finali bu şekilde kaçırmasının sıradışı bir sebebi olmalı mutlaka. Zenit bu gazla kupaya da uzanırsa hiç şaşırmam doğrusu.
Fiorentina'nın gol atamamış olması zaten eleneceğinin göstergesiydi. Ben son ana kadar Rangers'tan bir gol bekledim ama sonucu penaltılar belirledi. Frey şahane bir sezon geçirmişti ve bu maçtaki penaltı performansı ile sezonun zirvesine ulaşabilirdi kendi açısından ama olamadı. Gerçi o görevini yapıp ilk penaltıyı kullandı da takımın huzurevi kontenjanından kendilerine yer bulan Vieri ve Liverani takımı yaktı. Golün gelmediği normal süreden sonra kalan 30 dakikalık uzatmada da Fiorentina golünden umutlu değildim doğrusu. Öyle de oldu ve Rangers finale adım attı.
Prandelli böyle bakmış kalmış penaltıdan sonra. Başka ne yapabilirdi ki zaten. Şimdi kalan hedef 4. olup Şampiyonlar Ligi'ne gitmek ki bundan da korkmaya başladım Sampdoria beraberliğinden sonra. Maçın yayını yoktu ülkemizde ancak uzatmanın da son dakikasında gelen golün sebebi umarım başbakan Berlusconi'nin takımı Milan'ı kollayan hakemler değildir. Umarım sıradan bir son dakika golüdür. Fiorentina şu noktadan sonra Şampiyonlar Ligi'ni kaçırırsa suçlu oyuncular veya Prandelli olamaz, öncelikle suçu hakemlerde aramak lazım.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO