7.11.2008

Benfica 0-2 Galatasaray

UEFA Kupası'nı aldığımız sezon geliyor aklıma, o yıl bile avrupada 4 maçı üst üste kazanamamıştık. Olympiakos maçından sonraki süreç can sıkıcıydı, moral bozmuştu çok fazla. Antep maçının ilk yarısında izleyemediğim ama bir çok kişi tarafından göklere çıkarılan o futbolun etkileriydi sanırım dün akşamki. Kadroda Ümit ve Baros'u birlikte görünce ağır bir yenilgi yaşatırız demiştim ve beklediğim oldu. Benfica'da Aimar sakat mıydı bilmiyorum, maç öncesini pek fazla izleyemedim. Eğer sakat olmamasına rağmen yedek kaldıysa büyük bir tercih hatası oldu bu Benfica için. Neyse konu tekrar bize dönsün. Akşam ikinci yarıda oyundan kim çıkabilir diye düşündük ikinci golden sonra ama Sabri dışında çıkması gereken bir isme karar veremedik. Sabri'nin de alternatifi yoktu zaten, o yüzden mahkumuz kendisine bir iki hafta daha. 2 hafta önce böylesine etkili ve rahat olduğumuz bir avrupa kupası maçı izlemeyeli uzun yıllar oldu demiştik, Luz Stadı'nda o oyunun kat kat daha iyisini oynayacağımızı bilemezdik elbette.

Orta sahada tek başımıza oynadığımızı söylemek mümkün. Hani 2-3 sene önce Galatasaray'ın orta sahası olmadığını, rakiplerin tek defansif orta sahayla bile bizi ezdiğini söyler dururduk ya, işte Benfica da öyleydi dün akşam. Orta sahada bu kadar iyi olurken aslında son zamanlardakine göre çok da ekstra işler yapmadığımızı söylemek mümkün. Benfica 2-3 sezon öncenin Galatasaray'ı gibi sadece hücumu ve savunmayı düşünüp ikisinin arasını laf olsun diye kullanmaya çalışınca orta sahada kendilerini ezerek oynadık. Ayhan'ın da iyi oyununda bunun etkisini görmezden gelemeyiz.
Kaleciden en ilerideki Ümit'e kadar kusursuz oynadı takım. Hakan Balta formdan düştü eleştirilerine sezonun en iyi maçını oynayarak cevap verdi. Emre Aşık da çok iyiydi ama ben yine emin olamıyorum, korkutuyor bu adam beni, ne zaman ne yapacağı belli değil çünkü. Bugün Benfica maçında kahraman olup da yarın Kadıköy'de rezil olmasından endişe ediyorum. Ayhan Akman'a da değinmezsem olmaz, kendisine önyargıyla yaklaşıyorum her zaman, bunu da inkar etmiyorum. Yine ilk başlarda kendisinden huzursuzdum ama özellikle maçın ikinci yarısındaki oyunuyla ağzım açık izledim kendisini. Ancak dediğim gibi iyi oyununda Benfica orta sahasının payı büyük. Çünkü sezon başından beri Ayhan'ı hücum değil savunmadaki gereksiz hataları ve rakibe yarattığı pozisyonlar yüzünden yerden yere vuruyordum. Kendisine baskı yaparak karşılık veren bir isim olmayınca çok rahat oynadı. Bunun dışında diğerleri yine iyi oynadı, kaldıkları yerden devam ettiler. Servet'in de gereksiz hatalarını ve amaçsız artistik hareketlerini bu defa yapmadığını gördük nihayet.
Avrupa kupalarında çeyrek final oynanan 2001'den sonraki en etkili Galatasaray'ı izliyoruz şu an. Umarım Skibbe aynı performansı lige de taşıyıp bir hafta yüzümüzü güldürüp bir hafta kanser etme geleneğini sürdürmez.

Son olarak; Kadıköy'deki 11'i kurarken tahtaya yazılması gereken ilk isim Ümit Karan'dır. Sebebini merak edenler bir şekilde maçın tekrarını izlesinler.. Baros öyle kolay pozisyonlar buldu ki çoğunda Ümit'in Benfica savunmasını karıştırmasının payı büyüktü. Bunun dışında rakip Fenerbahçe olduğu zaman Ümit'in neler yaptığını taraflı tarafsız herkes biliyor. Sahada takıma bu maçın önemini en fazla hissettirecek oyuncu kendisi..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

okçuya kar$ılık mıdır ümit'in bu pozu, anlamadım.. khalkedonia'da da görmeyi ister gönül..

Adsız dedi ki...

Maçı izlerken çok tartıştık bunları.. Sabri konusunda tamamen katılıyorum, biliyorsun. Galatasaray için tamamen gereksiz bir futbolcu olduğu görüşündeyim. Ama alternatifinin olmaması nedeniyle mecburen Sabri'yi izlemek durumunda kalıyoruz..

Ümit Karan ise Galatasaray'ın elindeki en büyük silahlardan biri.Tamam, gol yollarında o kadar da etkili olmayabilir ama partneri için mükemmel pozisyonlar yaratabiliyor..

Umarım Fenerbahçe karşısında da aynı etkili futbolu oynayabiliriz.Ben biraz korkuyorum ama.Derbilerin havası hep farklı oluyor, sürprizlere çok açık bir maç olacağı görüşündeyim..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO