28.11.2008

Ezber

Çoğu yerde yazılıp çiziliyor Skibbe'nin oyun sistemi ve oyuna müdahele ediş şekli. İki Galatasaray maçı izleyen herkes kolaylıkla ezberleyebilir bir sonraki maçta olacakları. Bir dönem Zico'ya ve sonrasında Aragones'e aynı eleştiriler yapılmıştı. Şimdi Skibbe de kalıplaşmış ve pek başarılı olamayan oyun anlayışında ısrar etmeye başladı.

Ezberlemek kolay olsun, şöyle kısa kısa maddleyelelim Skibbe'nin o eşsiz teknik direktörlük yeteneğinin bir göstergesi olan müdahelelerini :

1. Meira orta sahadaysa onu geri çek, yerine bir defansif orta saha al. Servet'in yanındaki stoperi oyundan almayı unutma tabii ki.
2. Meira zaten savunmadaysa Kewell çok iyi oynuyor olsa da Kewell-Aydın değişikliğini yap. Çünkü Kewell vasat bir oyuncu, ilerleyen bölümlerde maçı çevirebilecek kalitede bir adam değil(?!?!).
3. Baros sahadaysa yerine Ümit'i sok. Ümit sahadaysa yerine Nonda'yı sok. Sakın ha çift forvetle oynama, çünkü maç 0-0, ligde senden üst sırada olan bir takımdan bir puan almak başarıdır.
4. Baktın Aydın ve Ümit olmadı mı ? O zaman Hakan Balta'yı ileriye sür. Arda'nın yerine de Volkan Yaman'ı al. Çünkü Volkan Yaman Arda'dan çok daha etkili oyuncu. Maçı Yaser Yıldız veya Alparslan Erdem gibi hızlı ve çabuk oyuncularla değil sol bekteki ağır Volkan Yaman ile kurtarabiliriz.
5. Arada bir yerinden kalk ama 5 dakikadan fazla olmasın. Alkış tutup "Haydi !" diye bağır ve yerine otur.
6. Sakın ha 4-5-1'den taviz verme. Maçı çevirmen gerekse bile, geriye düşsen bile çift forveti unut. Öyle iki puan kaybedeceksin diye sistemini değiştirmeye kalkma sakın. Sen Alman Disiplinisin, öyle kolay pes etmezsin.
7."maçta skor olarak öndeyken orta sahanın döküldüğünü görsen de değişiklik yapma. orta saha top kaybedip kalende gol tehlikesi yaşasan da olur. ne de olsa gol atamazlar ? mehmet topal diye bir oyuncun yok. 18 kişilik kadroyu doldurmak için koyuyorsun. hem meira varken topala ne gerek???"

Yeni maddeler eklemek isteyenler de yorum bölümüne not düşerse eklerim buraya...

Ekleme : 7. madde yorumda gelmiş, doğru da olmuş..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

maçta skor olarak öndeyken orta sahanın döküldüğünü görsen de değişiklik yapma. orta saha top kaybedip kalende gol tehlikesi yaşasan da olur. ne de olsa gol atamazlar ? mehmet topal diye bir oyuncun yok. 18 kişilik kadroyu doldurmak için koyuyorsun. hem meira varken topala ne gerek???

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
the best position for Meira is as central defender and not as defensive midfielder.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Adsız dedi ki...

juan abi de doğru demi$ :)

sinem dedi ki...

valla güldüm okurken yazını. zira koskoca bir takımın teknik direktörü bu kadar basit olmamalı. güldüm ağlanacak halimize :/

además, juan es corecto. diyerek hava atayım :P

firat selcuk dedi ki...

iyi ki varsın babelfish diyoruz o zaman :)

sinem dedi ki...

no, no usé babelfish, aprendiá español para tres años.

dicem anlamıcan. :) git çevirt babelfishinden :)

firat selcuk dedi ki...

yok yanlıs anlasılmıs olay, kendim icin soyledim iyi ki varsın babelfish diye :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO