6.11.2008

Fiorentina 1-1 Bayern Münih

Bayern Münih "atamayana atarlar" lafında atan kısmındaydı dün akşam. 1-0'dan sonra Rensing'in tıpkı Doni gibi kaleci olduğunu hatırlaması ve Gilardino başta olmak üzere herkesin gol kaçırma yarışına tutulması bu skoru hazırladı. Yenen gol de savunmanın saçma hatasıyla geldi ki yine "basit gol yememeyi öğrenince avrupada tur atlarız" tezim doğrulanmış oldu. Olmayacak bir pozisyonda rakibe topu veriyorsun, sonra Borowski'ye penaltı atar gibi bomboş bir pozisyon bırakıyorsun. Bari yaptığı hatayı telafi et, o da yok...
Bundan sonra iki maçta 6 puan gelmediği sürece hedef UEFA Kupası olacak geçen sezon olduğu gibi. Gruptan çıkma umudu bitmiş değil ama pek heveslenmemek lazım. Öncelikle Lyon ve Bükreş'ten 6 puan alıp 9 puana ulaşmak lazım. Daha sonra Son hafta Bayern'in Lyon'a yenilmemesini beklemekten başka çare kalmayacak elimizde. Tabii ki 5. haftada Bükreş Bayern'e bir sürpriz yaparsa o zaman işte Lyon galibiyetinden gelen 3 puan altın değerinde olur. Bükreş Galatasaray'ı elerken lanet okuyordum ama şimdi Fiorentina yüzünden adamların Almanya'da birşeyler başarmasını umuyorum, futbol yine yapacağını yapmış oldu.
5. hafta dönüm noktası olacak Fiorentina için. O arada ligde de yeni bir seri yakalamak lazım yoksa 8. sıra sezon sonuna kadar değişmez ki bu da geçen sezonki başarıyı gölgelediği gibi önümüzdeki sezonlar için de büyük engel olur. İşler tam yoluna girdi derken herşey 10 günde tersine döndü, Prandelli'ye de fazla suç bulamıyorum savunmanın bu saçma halini gördükten sonra. Düzeltmesi gereken adam o olsa da orada oynayan oyuncuların da amatör ligde oynar gibi hata yapmaktan kendi kendilerine vazgeçmeleri lazım.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ayhan akman'dan özür dilemeni bekliyorum/z.

Adsız dedi ki...

sene başından beri değil, 3 senedir muazzam oynuyor bu adam. ver hakkını işte.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO