1.11.2008

Galler Milli Takımı

Bu takıma sempati duyan ve izlemekten keyif alanlara bunun sebebini sorsak Giggs demeyen kaç kişiye rastlarız merak ediyorum. Futbolu bıraktığı gün yeri asla dolmayacak olan bir efsane Ryan Giggs. O'nun sol çizgide yaptığı harika işlerden bahsetmeye kalksak sonu gelmez büyük ihtimalle. Kulüp düzeyinde sayısız başarı sağlamasına rağmen milli takım düzeyinde hep eleme maçlarında kaldı Giggs. Yine de O'nu sadece Manchester'ın değil Galler'in kırmızısıyla da izlemekten hiç şikayetçi olmamıştık.
Giggs'in yeri elbette dolmayacak ama O'nun gibi etki yaratması muhtemel bir isim doğuyor Galli halkı için : Gareth Bale. Giggs'in orta saha değil de savunmada oynayan versiyonu oluyor Bale. Tottenham maçı izlerken özellikle dikkat edilmesi gereken bir isim, her ne kadar takım bu sezon henüz tek galibiyet alabilmiş olsa da...

Bu ülke için bir devir kapanacak yakın zamanda, Giggs anılarda yer etmeye hazırlanırken Bale'de bir sonraki nesil için Giggs kadar önemli bir efsane olmaya hazırlanacak. 19'luk bu yeteneğin bıraktığı izlenim şimdilik böyle, eğer işler yolunda giderse yıllar sonra Galler Milli Takımı'nda 11 numaralı adamı izlemeye alışan gözlerimi 3 numaralı adamı izlemeye de alıştırabilirim.

2 yorum:

YK dedi ki...

Bale'i sevdiğin belli Artemio. Ben Bale ile ilgili değil Giggs ile ilgili bişeyler yazacağım..
Giggs henüz daha ünlü olmadan önce Fergie onu ilk keşfettiği dönemlerde; Manu başkanı onu ilk izlediğinde Ferguson'a; bu genci ikna et onu İngiltere milli takımında oynatalım diyor. Fergie ise "Ben İskoçya için denedim; olmadı" cevabını veriyor.
Adam hiç bir zaman piyasa yapamayacağını bildiği halde Galler'i seçmiş. Helal olsun. Buradan kendi ülkesinin milli takımlarında oynamayan Fransa milli oyuncularına selam olsun..

Alfredo dedi ki...

Gareth Bale hücumu çok seven hatta ortasahanın solunda bile çok rahat oynayabilicek bir futbolcu.Duran toplardaki üstün becerisi en büyük artılarından biri.Arsenal'e attığı frikik golü aklımdan bir an olsun çıkmıyor.Yaşına rağmen çok akıllıca ve uyumlu bir futbol oynuyor.Milli takımda oynadığı ilk maçlardan sonra Giggs bir açıklamasında şöyle demişti hatırladığım kadarıyla "17 yaşında olmasına rağmen takımla 10 senedir oynuyormuş gibi".Gerçektende öyle oynuyor ama bazen gereksiz kartlar görüyor takımını zorda bırakıyor buda eksi yanlarından biri.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO