20.11.2008

Sennheiser CX300 #2

Alırım, alacağım derken gittim aldım en sonunda. Bugüne kadar Philips SHE-8500'e boşuna para verdiğimi anladım, ayrıca o kulaklıkla dinlediğim şey müzikse bu kulaklıkla dinlediğim şey basit bir müzikten çok daha fazlası. Renk konusunda ikileme düşmüştüm, siyah bulamayınca gittim beyazını aldım. Pembesi de fena durmuyordu aslında :) Ancak o an yanımda olan arkadaştan "saçmalama" diye bir uyarı gelince durdurdum kendimi.

Şimdiki derdim de başka, bu kulaklığı aldım ama kablo kopması gibi klasik bir sorunun önüne geçmek için ne yapmam lazım önerilerinizi bekliyorum. Yıllardır kullandığım her kulaklığı kısa sürede çöpe gönderdim. En uzun dayanan 5 aylık süreyle Philips kulaklıklarım olmuştu. Bazı markalar gibi Sennheiser için de koruma kabı var mı merak ediyorum. Kısacası, ne şekilde davranayım bunlara ki herkesin dediği gibi ortalama 18-20 ay kullanabileyim hiç sorun yaşamadan ?

4 yorum:

cisco dedi ki...

18-20 ay mı? evde dinlersen sadece belki :) bence bir kulaklık için (eger surekli kullanıyorsan) 1 sene bile cok cok iyi bir sure. en fazla yapacagın sey fazla egip bukmemeye calısmak, ama o da sadece yeniyken yapılır. bir sure sonra yine cebe tıkıstırma eylemine donulur. kulaklık pert olur.

o yuzden bence yapılması gereken tek sey en basta kendini kandırmamak uzun sure kulanıcam diye. calıstıgı surece tadını cıkarmak :)

(ben de bundan almayı dusunuyorum bu arada.)

Adsız dedi ki...

1-) Yanındaki şahsiyeti takdir ettim, pembe alsaydın bir daha görüşmeyelim derdim : )

2-) Kopmaması için insan gibi kullanman ve benim gibi hayvanların eline mümkün mertebe az vermen lazım : )

3-) Yorumlara aynen katılıyorum..

Mario Jardel dedi ki...

Üstadım bende iriver t60 mp3 player'ımı aldığımda ilk işim tırım tırım en iyi kulaklığı aramak olmuştu.. Seninki gibi sennheiser cx 300 ile Creative EP-630 arasında kaldım.. İkisi de kulakiçi kulaklık.. Birazda fiyat için creative'i seçtim.. nitekim 30-40 ytl gibi bir fiyat farkı vardı.. Kulaklığın hayırlı olsun..

Birde bu meretler pahalı olduğu için insan daha bir üzerine titriyor, elbet kullananlar da yorum yapacaktır ama sağlam kulaklıklar bu kulakiçi modeller.. Toparlaman için çok klasik ama en iyi yöntem kulaklığı mp3 player'a sarmalamak eğer bilgisayarda ya da laptopta dinleyeceksen şöyle kabloları toparlamak için kullanılan tellerden edinip kulaklığı toparlaman ve kapanabilen o çıtçıtlı poşetlerde saklaman olacak. Güle güle kullan..

baha dedi ki...

Saklamak icin kendi yontemimi soyliyim, dolap kapaginin tutacagindan asagi sarkitiyorum kulakliklari :) ne kivriliyor ne de zarar goruyor. tabi cok sık tak-cikar yapinca mp3 player ın kulaklık girisi bozulabilir, bu da mumkun ama karsilasmadim henuz bu sorunla.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO