29.04.2009

Şampiyonlar Ligi 2009, Yarı Final : Barcelona 0-0 Chelsea

Bir Şampiyonlar Ligi yarı finali bu denli sıkıcı olmamalıydı. "Bunların oynadığı futbolsa bizdeki ne ?" diye sorup bıktıran, gereksiz saçmalayan klişe hastalarına da bu maç cevabımdır. Futbolun kötüsü Şampiyonlar Ligi yarı finali veya Türkiye Amatör Ligi diye bir ayrım yapmıyor, kötüyse kötü, iyiyse iyi. Bizde yarım sezon "iyi" olmadı diye ortalığı ayaklandırmanın mantığı olmadığını bu maçla birlikte görelim.

Maç hakkında da yazacak pek şey yoktu, Chelsea kazanamazdı çünkü hücumu düşünse böyle durduramazdı Barcelona'yı. Chelsea biraz açıldı mı Barcelona tehlike yarattı, bu da Hiddink'i korkak oynamaya itti, böylece istediklerini aldılar ama bunu alırken de kendilerinden çok Wolfgang Stark'a teşekkür etmeliler. Maç kötüydü tamam da, gol olup maça hareket gelebilecek iki üç pozisyonda kritik kararlara imza atıldı, hatalı bayraklar da Stark'ın kötü yönetimine tuz biber oldu. Tüm bunların yanında Ballack'ın ikinci sarıdan kırmızıyı görememesi de düşündürdü beni, hakem Alman, oyuncu Alman, insanın aklına kötü kötü şeyler geliyor. Sonuçta bu gece hem futbol hem skor Londra'nın mavi formalıları dışında kimseyi memnun etmedi.

4 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Hakem Alman, oyuncu Alman :D
Bu da klişe yahu?
Ben kahvehanede izledim maçı 2 kişi söyledi bunu :D

Arkhe dedi ki...

Ben kötü futbol değil taktik futbol izledim.

YK dedi ki...

Beni memnun etti =)
Hele hele Drogba o pozisyonu gol yapsaydı daha kral olacaktı...
0-0 Londra ekibi için iyi bir skor değil ama idare eder bir skor. Hiddink büyük hoca, sürpriz yapabilir...

firat selcuk dedi ki...

e ama ekledim sonuna insanın aklına kötü şeyler geliyor diye.. kesin öyle olduğuna bir inancım yok.. zaten stark bilinen bir hakem bundesliga'dan da, göstermedi mi göstermiyor, inada bindiriyor isi bazen.. yine oyle oldu ama kendi vatandasına denk gelince durum ilginclesti..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO