16.04.2009

Derbinin Cezaları

Sen bu pankartı aç, ertesi sezon 1 maç sahan kapansın, 1 maçı da seyircisiz oyna. İzmir'de bulunan birisi olarak saha kapatmaya sevindim belki buraya gelirler diye. Seyircisiz oynamaya zaten alıştık, şaşırmamak lazım. Cezalar için ciddi ve kesin konuşmalar dönüyordu ama ekstra şeylermiş gibi gelmediler bana. Tünelde bireysel olarak kavga eden Melo'ya İtalya'da 5 maç çıkmışken bizde iki takımın birbirine girmesine sebep olan Lugano'ya da aynı cezanın verilmesi düşündürücü. Diğer cezalar kabul edilebilir ama Emre'dekileri alıp Sabri'nin cezasına ekleseler hiç de fena olmaz hani. Volkan'ın cezası da 3'ten ikiye inebilirdi ama Fenerbahçe itiraz etmeyeceğini açıkladı.

Eğer Federasyon söylediği kadar acımasız olsa Lugano sezonu noktalar, Arda ve Semih en iyi ihtimalle 33. hafta sahaya çıkarlardı, Sabri de 2 değil 3 alırdı en az, 4-5'e de şaşıran olmazdı. Fenerbahçe'nin itiraz etmeyecek olmasını şov olarak görenler olsa da örnek teşkil etmeli. Galatasaray'dan da Emre Aşık dışında diğer cezalara itiraz gelmemeli. Kulüpler de bu olayın üstüne gider ve gereken cezaları verirlerse bu derbi böylesine ciddi olayların yaşandığı son derbi olabilir. Derbi olaysız geçmez dünyanın çoğu yerinde ama olay varsa 90 dakika sürer, bizdeki gibi iki takım da sezonu noktaladık diye birbirine girmez, esas konuşmamız gereken bu. Yoksa medyadaki gibi dünyada böyle olmuyor biz ne hale geldik nerelere geldik diye dert yanıp herşeyin sonuymuş gibi konuşmak gereksiz. Olayı ve nefreti stad değil saha içinde tutup dışarıda da tatlı-sert bir rekabet boyutuna taşıdığımız gün adam oluruz, hiç olay çıkmasın isteyeceksek bunun adı derbi olmaz, hele dünya derbisi hiç olmaz.

5 yorum:

MiTo1940 dedi ki...

Yok Böyle Birşey...

Arkhe dedi ki...

"Galatasaray'dan da Emre Aşık dışında diğer cezalara itiraz gelmemeli."

Isırdı yaw :s

remarkable dedi ki...

geçen yıl belediye maçında Bobo kendini rakibinden kurtarmak için rakibini suratından itiyor, ikiside birbirine sarılı pozisyondayken. Hakem Bobo' yu oyundan atıyor PFDK dan Bobo' ya 6 maç ceza çıkıyor ve Bobo'nun olmadığı o 6 hafta boyunca Beşiktaş liderliği kaptırıyor. Bence Lugano' ya verilen ceza çok az. Demekki ortada bir tezgah herzaman var. Beşiktaş stadında 2 kişi arasında yaşanan bir olay sonucu ne yazıkki bir taraftar hayatını kaybediyor ve Beşiktaş stadı 6 maç kapatılıyor fakat Kadıköy de bir taraftar elinde bıçakla sağa sola saldırıyor iki kişiyi bıçaklıyor ama ceza yok. Demekki bir tezgah dönüyor. 6 ay önce servet Rüştünün elindeki topa vuruyor ve gol oluyor aynı pozisyonda golu sayılmayan takım Beşiktaş aynı pozisyonda gölü yiyen takım Beşiktaş ve bir tezgah var evet dönüyor. 6 ay önceki derbi de Delgado bana orada 2 kere yaptılar kart göstermedin, ben bir kere yaptım kart gösterdin deyince atılabiliyor. Fakat Lincoln kendisini yere atıp kart isteyince devam denilebiliyor. Bir tezgah var ama bakalım. Herkesin çok efendi dediği(!) Arda, Eskişehir macında hakem kart göstermek için
yanına çağırdığında el kol hareketi yapıp sen gel diyebiliyor ve hakem kart vermiyor. ortada evet bir tezgah dönüyor. Bunları da yeri gelmişken yazmak istedim.:)

daha elleri ile gol atanlar falan var onları da yazabilirdim aslında ama konudan sapıyoruz. :)

firat selcuk dedi ki...

emre(remarkable) tamamen tek taraflı bakıyorsun olaya.. delgado'nun hareketinin "kurallara göre" sarı kart olduğu gayet açık ve net, hangi tezgahtan bahsediyorsun ki ? aylar sonra alevlendirmenin anlamı ne.. "onlar iki kere yaptı kart vermedin yine, ben bir kere yapınca niye kart verdin az once" demek de sarı kart istemek degil midir ? lutfen taraflı olmasın yorumlar, olurken de dogruluguna dikkat edilsin.. ayrıca aynı delgado'nun aynı derbide ilk yarı sonu barıs'ın bilegine bastıgı pozisyonda kırmızı cıkmaması niye goz ardı edilir ? orada direkt kırmızı gormemesi hatalı karar baslı basına..

tuttugunuz takım sampiyonluk yoluna girince galatasaray'ın attıgı goller de ofsayt olur elbet.. ama besiktas lehine hic hatalı karar cıkmaz, cunku her daim mazlumsunuz.. siz liderlige kosarken diger takımlar gecmiste hep kollanmıstır, sizin lehinize hic bir sey olmaz herkes karsıdır size..

olmuyor boyle..

remarkable dedi ki...

kural açık ve nettir; taraftarı ve futbolcuları provoke edecek sekilde yapılan itirazlar sarı kart ile cezalandırılır. Delgado orada taraftarın tansıyonunumu yukseltmiş vicdanınıza bırakıyım hadı onu geçtik benim soylemek istediğim çifte standarttır hani Galatasaray başkanının çıkıpda söylediği bir tezgah dönüyor açıklamasıdır. aynı Delgado evet ilk devrenın sonundaki pozisyonda atılsaydı sesimizi çıkartmazdık ama atılmadı alakasız bir pozisyonda atıldı. peki neden rakiplerimiz elle gol atınca sayılıyorda beşiktaşlı oyuncular dokunmadıkları pozisyonda gol olunca el var deniliyor. Neden Delgado atıldığı gibi Arda Eskişehir maçın da hakemi yanına çağardığında atılmıyor ? Hani biz Malatya' ya, Denizli' ye giden arabaları da biliyruz bunlarıda mı yazalım bence gerek yok Galatasaray taraftarı çok iyi biliyordur bunları. Rakiplerinizin alehinde karar çıkınca ses çıkmaz ama kendi canınız yandımı CAS'a kadar gidersiniz(!) Siz galip geldinizmi maç biter ama puan kaybettinizmi maç devam eder. ve bunca olay yazdım o kadar olayın içinde sadece Delgado olayına yazıcak bir şey bulmanızda benim için sevindrici ama maalesef ezeli rakiplerimiz için üzücü. Ben bu sene böyle konuşulacaksa takımımın şampıyon olmasını istemiyorum. Yanlış antrenör seçimleri futbolcu secimleri göz ardı edilip başarılı sonuçlar alan rakipların emeğine saygısızlık yapılmamalı siz nasılki UEFA kupasını aldığınızda bizler alkışladık rakiplerinizde başarılı sonuçlar aldığında ortada tezgah var demek gibi acizce bir açıklama yerıne susmak en iyisidir. bunlar benim düşüncem ve bu görüşlerimin hepsi Adnan Polat'ın maç sonu yapmış olduğu zavallıca yorumlar nedeniyledir. He Adnan Polat'ın bu konuşması olmasaydı gene bu oalylara karşı isyanımız vardı ama biz sürekli sustuğumuz için gene susardık en azından saçma saçma konuşup ligi provoke etmezdik her nekadar başarızıs bir başkanımız olsada onun bile maçlardan sonra bole çaresizce bir acıklama yapıcağını düşünmüyorum.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO