19.04.2009

İtalya Derbisi : Juventus 1-1 Inter

Daha bir kaç gün önce söylemiştim İngiltere ve İtalya futbolu arasındaki tercihimi. Arsenal-Chelsea maçında yine tamamlayamadım 90 dakikayı. Gerçi bunda İbrahim Altınsay'ın hiç susmadan ısrarla her olayı yorumlaması ve Ercan Taner'i maçı anlatırken istemeden de olsa engellemesi bir yerden sonra can sıkmaya başladı. Konu İtalya'ydı, oraya geri dönelim. Maçın öncesinde İtalya Ligi zaten bitmişti, Inter alırsa gövde gösterisinden öteye gitmeyecekti. Mourinho'ya konuşmak için daha fazla malzeme çıkacaktı bir bakıma. Roma, Fiorentina, Milan gibi takımların olduğu ligde şampiyonluğun nisan ayı ortasında kesinleşmesi kötü ama nedense bu ligin bir sihri var benim üzerimde, izlemekten bıkmıyorum.

Ortada başlayan maç yarım saat sonra Juventus'un tek kale oynama denemelerine döndü, önce Buffon sonra Cesar derken kaleciler geçilmedi bir türlü. İkinci yarıya Juve etkili başladı, kornerde topu alan Interliler kontra nasıl yapılır diye ders verdiler. Bir kaç saniye içerisinde Balotelli'yi topla buluşturdular rakip ceza sahası önünde, O da gerekeni ve en kolay olanı yaptı, Buffon'un engel olması zordu. Maçtan ümidi kesmiş ve Inter kazanıyor diye düşünceye kapılmışken Tiago'nun skandal gibi kırmızı kartı geldi. Basit bir çelme takma pozisyonuna kırmızı kartı verdi hakem. Hani bizde olduğunu düşünüyorum böyle bir kırmızı kartın, üzerine bir hafta konuşulurdu, gözlerim İtalyan medyasında olacak bu hafta. Bakalım bu saçma kartın üzerine gidecekler mi ? Grygera kornerden golü atınca son dakikalara daha fazla heyecan sıkışır mı derken öylece bitti maç.

Sonuç olarak Juve en azından içeride yenilmemiş oldu Inter'e. Mourinho'nun Del Piero odaklı açıklamaları sonuç verdi mi kesin konuşamıyorum ama kesin olan şey var ki Zlatan yine gol atamadı eski takımına. Önümüzdeki sezona kaldı o seriyi noktalaması..

2 yorum:

Ögeday Karabulut dedi ki...

Abi bence Tiago'nun kırmızı kartı sonuna kadar haklı, adam ipini koparmış gibi gitti Muntari'yi düşürdü sonra hızını alamadı Balotelli'ye şarjda bulundu. (o da abarttı biraz ama neyse)

Mithra dedi ki...

İkinci yarıda Interliler gereksiz yere çok fazla dalga geçtiler Juventuslu futbolcularla.İyi ki son dakika golünü yediler.Bu arada atılan Inter golü, "bir takımın kontrayla en hızlı şekilde nasıl gol atılabilir?" sorusunun cevabıydı.Her şeyiyle mükemmel bir goldü.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO