30.04.2009

Mutu & Wolfsburg & Barzagli

Corvino yakın zaman önce açıklamıştı Mutu hakkında gelişmeler olabileceğini. İlk taliplisi Almanya'da şampiyonluk yarışındaki ekiplerden Wolfsburg oldu. 13M € civarında bir bonservisten bahsediliyor. Takımın İtalyan stoperi Barzagli'ye sorulduğunda dillerini anlamadığım için Alman gazetelerini okumuyorum demiş ve eklemiş : "Mutu'nun bu takımın üzerinde bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, gelebileceğine ihtimal vermiyorum."

Bana kalırsa Barzagli düzeyindeki bir oyuncudan farkı yok Mutu'nun, yani bir seviyeden bahsediyorsak kendisinin çok da üzerinde değil. Görünüşe göre Mutu Wolfsburg'a gitme konusunda ikna olduğu vakit bizim yönetim uygun fiyata yollayacak pek de düşünmeden. Gitsin de takımın altında mı üstünde mi yanında mı o zaman kesin karar verelim, durmasın Floransa'da.

Ayrıca Barzagli'nin sene başında Fiorentina değil de Wolfsburg'u seçmesinin sebebi sorulduğunda kendisi şöyle konuşmuş, adı geçmişken o lafı da taşıyalım buraya :

- "Palermo'daki işim bitmişti, gitmeye kesin olarak karar vermiştim, farklı bir kültürü denemek için Almanya'ya gittim. Futbolculuk kariyerim boyunca kariyerim adına tercihler yaptım, duygusal tercihler değil. Fiorentina'nın gerçekten bir stopere ihtiyacı olmadığını düşünüyordum. Almanya'da ilk yılım bitmek üzere, asla pişman olmadım."

Sene başı saçma bulmuştum bize veya Juve'ye değil de Almanya'ya gidişini, bugün bu satırları okuyunca kendisine hak verdim. Dainelli ve Gamberini'nin olduğu, kazma da olsa kulübede Kroldrup'un bulunduğu bir takıma gelmesi pek akıllı bir tercih olmazdı..

1 yorum:

Erk dedi ki...

Barzagli yetenekli bir defans.
İtalyaya geri dönmesi durumunda bir çok takım talip olabilir. Wolfsburg a gidişi gerçekten çok şaşırtıcı gelmişti ancak yanlış ata oynamadığını da gördük. Talibi olan takımlar arasında Şampiyonluğa en yakın olanı Wolfs.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO