30.04.2009

Not Defteri #19

  • Defteri yine açtım, saçmalayacak şeyler birikti. İlk problemimiz Peri hanımla ilgili, 8 haftalık olmak üzere ve enerji patlaması tavan yapmış durumda. Ellerim 24 saat gül bahçesinde çalışan bir bahçıvan gibi oldu. Küçük küçük diş izleri ve yırtıklarla doldu. Bunu geçirecek krem vardır herhalde, araştırıp bulmak lazım.
  • Peri demişken, dişler git gide fazlalaşmaya başladı ama hanımefendi kuru mama yerken mızmızlanıyor, illa ki tavuklu ve balıklı yaş mama yiyecek yanında. Kuru mamayı iyice yumuşatıp veriyordum, gün geçtikte ıslarken suyunu biraz daha azaltıyorum, başka türlü alışmayacak. Bir de ben ne yersem onu yemeye başladı, tavuk yersem anında bacaklarıma tutunup tırmanıyor ve omzuma yerleşiyor, ağzımdan çıkarıp vermemi bekliyor, ben de tabaktan bir parça tavuk alıp elimden yediriyorum. Balık yerken henüz böyle bir girişimi olmadı, sanırım balıklı yaş mamaya alıştığından tavuk değişik geliyor.
  • Ayrıca bu salak Peri gitardan korkuyor, müzik dinlerken en ufak bir ses çıkarmıyor ama gitarı alıp çalmaya kalktığım vakit kaçacak delik arıyor. Klasik gitardan kork, sert müziklerin mp3lerini açınca korkma.. Bu ne biçim bir iş..
  • Sıkıntıdan Need For Speed Underground 2'ye başladım, ne güzel oyunmuşsun sen be...
  • Bir de Fate yükledim, Diablo klonu çok tatlı bir oyun, item peşinde koşup yanımızdaki hayvanımızla birlikte zindanın derinlinklerine iniyoruz. Bir noktadan sonra olta(fishing rode) ile balık avlamak ve havuzların içinden oltayla unique itemlar çıkarmak delice bir haz veriyor insana. Diablo sevip de bu oyunu denememiş olanlar varsa şiddetle tavsiye ediyorum.
  • Geçenlerde yemek yapmaya üşenip Domino's'a kucak açmışken aklıma geldi, çoğu yerde okuyoruz yarım saatte asla gelmiyor, çok geç kalıyorlar diye, benim şansımdan mıdır bilmiyorum, bir kere olsun yarım saati bulmadılar. Arkadaşlar olduğunda sipariş fazla olabiliyor, yarım saat garantisi veremiyoruz geç gelebilir diyorlar, 20 dakikada kapıda oluyorlar yine. Ha bazen çileden çıkarıyorlar insanı, siparişi 3-4 tekrarda alan çalışanlar denk gelebiliyor bazen..
  • 1 Mayıs sayesinde 3 gün tatil oldu diye seviniyorum ama 2 hafta sonrası için cinnetler geçiresim geliyor. 19 Mayıs salı gününe denk geldi, o gün zaten benim boş günüm.. 23 Nisan da perşembeye denk geldi tam haftanın ortası.. Bu dönemde ilk dönem bol bol tatil yapıp yatmanın bedelini ödedim be resmen.. Yazık oluyor bir gence..
  • Gitar konusunda ilerlediğim noktaya şaşırıyorum demiştim, gerçekten de bu kadar hızlı gitmeyi beklemiyordum. Ben çaldım hoca söyledi lan, 8 haftada olacak iş değildi bu.
  • Marshmallow satan bir yeri hala aramaktayım, hala bulamadım, koskoca İzmir'de olmalı bir yer. Gidip bulut gibi pamuk yumağı gibi marshmallow alıp dişleyerek yiyebilmeliyim, bunu bana çok görmemeli insanlar. Neden saklanıyorsunuz lan, çıkın satın işte, burda her şeyini tüm birikimini marshmallowa yatıracak bir akılsız var, niye satmıyorsunuz. Satan yer varsa benim niye haberim yok. İkinci kez not defterinin sonunda söylüyorum, böyle bir yer varsa yalvarıyorum söyleyin bana, yaşıma başıma aldırmadan oturup ağlayabilirim bir şekerciye gidip.

8 yorum:

LeFoot dedi ki...

sevgili franchi, Marshmallow için doğru adres Kıbrıs. Burada mahalle bakkallarında bile Marshmallow bulabilirsin.Yaz aylarında Marshmallow yeme amaçlı bir tatil yapabilirsin :)

firat selcuk dedi ki...

kıbrısta okuyan arkadaşım var aslında.. marmaris'e gelirken getirebilir bana, kendisiyle iletişime geçeyim izmir'de bulamazsam..

sinem dedi ki...

ya bu mağazalardaki şekercilerde olmuyor muydu ondan franchi?

firat selcuk dedi ki...

baktım onlara hep, kipa'dakilerde yok, forumdaki şekercide de yok, alsancak'ta bi çoook şeker vardı o da kapanacaktı en son, 1-2 aydır bakmadım, haftasonu bakmak lazım tekrar..

aklıma gelen her yere soruyorum ama bulamadım.. sadece bim'de olduğu söylendi onlar da geçenlerde tesadüfen elime geçti, iki tane yedim rezaletti, dünyadaki en kötü marshmallow olduğu konusunda iddiaya girerim hiç düşünmeden..

marshmallow bulduğum vakit dünyalar benim olacak.. hiç olmadı kendim yapmayı deneyeceğim..

Erk dedi ki...

Piyasadaki boşluğu görmek önemli.
Marsmelov üretip satmaya başlama vakti gelmiştir.

Semt Aşığı dedi ki...

bence basit bi pastaneye girip söyle bir tepsi istiyorum de sipariş olarak bile yaparlar.Madem tüm birikimini harcıyacaksın bari biraz şeklin olsun :)

Hüseyin A. dedi ki...

kıbrısa soyle son vızeler bıtsın bende bır sefer yapacagım Franchi ayarlarım ben sana biraz gec olacak ama :(

harbiden yaa birinci dönemki tatılın acısı cıkıyor devamsızlıklarıda birinci donem kullanmısım hep aynı dertten muzdaripim

Enver Eren dedi ki...

Alsancak'taki kapanmadı daha, bir ara gidelim beraber. Benimde bir dalasım var şekerlere..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO