24.05.2009

2009 Monaco GP

Formula 1'in gözbebeği Monaco'da ne ilginçtir ki yine Brawn GP dublesine tanık olduk. Artık sıkıcı olmaya başladı bu durum, Avrupa'ya geçilince, hadi olmadı Monaco'da bir şeyler değişir dedik ama gördük ki değişen şey pistlerin isimleri oldu sadece. Formula 1'i öldüren FIA her türlü tehdide rağmen "Ferrari de diğerleri de istediği yere gidebilir" diye diretiyor kendince. Ferrari ve McLaren'in olmadığı bir Formula 1'i ne yapacaklarını çok merak ediyorum.. Uzaktan kumandalı araba ile kendi evlerinde yarış düzenlerler istedikleri kuralları koyarak, yazık be. Ferrari ve McLaren her ne kadar düzelme sinyalleri verseler de bu yarış da gösterdi ki Brawn bu takımların bir kaç gömlek üzerlerinde. Bu fark da bu sezon kapanacak gibi değil. FIA başkanını mı yerinden ederler bilmiyorum ama takımlar toparlanıp sezon bitmeden olaya dur diyerek gelecek sezonu kurtarmalılar. Yoksa FIA kendince at koşturup bu sezonu yaptığı gibi gelecek sezonu da kağıt parçası gibi buruşturup çöp tenekesine yollayacak.

Monaco'yu kazanan pilotun adı tarihe altın harflerle geçer, şampiyon olamasa da o pilot tarih boyu hep saygıyla alınır, bir pilot burayı kazanaraktan şampiyon olduysa kazanamayıp da şampiyon olana göre tarih sahnesinde hep daha önemli roller üstlenir. Hal böyleyken sezon sonu Button'ın Monaco'yu da kazanmış şekilde şampiyon olacağını düşünmek F1 zevkine ve izleme isteğine gölge düşürüyor.

Nasıl ki Real Madrid'e, Barcelona'ya, Chelsea'ye, Manchester United'a "Senede 5 Milyon € ile transfer yapacaksın en fazla" denmiyor, denemiyor, Formula 1'de de gücü olan takıma "Sen bu gücü kullanma" denemez, denmemeli. Her yarışta aynı şeyleri tekrarlamaktan da F1 izleycisinin dilinde tüy bitmemeli.

2009 Monaco GP sonuçları :

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO