15.05.2009

2009/2010 Sezonu Formaları : Hakemler

Hep futbol takımlarından örnek veriyoruz ama bu seferki durağımız hakemler. Tüm hakemler bu formaları giyecek değil tabii ki, görüldüğü üzere Adidas'ın sponsor olduğu federasyonların hakemlerine vereceği formalar bunlar. Alışılagelen yeşil rengin yerine sarı kullanılması karışıklığa yol açabilir ki onun yerine de beyaz forma gelmiş. Beyaz hakem formasına İtalya'dan aşinayız ki orada kullanılmayan renk yok gibi. Benim gözümde İtalya ligini sevme sebeplerinden biridir hakemlerin sıra dışı formaları.

Bu sezon şu sarı formayı giyenler bizim ligde olsa iyi olay dönerdi. Seneye Adidas kullanılırsa hazırlıklı olalım Galatasaray formalı hakem polemiğine. Bunlardan farklı renkler de çıkacaktır federasyonların isteklerine göre. Birileri çıkıp da "ben pembe forma isterim hakemime" derse Adidas'ın karşı gelme şansı yok, yapacaklar.

Biraz da tasarımdan bahsetmek lazım, böyle asimetrik şeyler hep hoşuma gider formalarda. Hakem formaları da bir kulübün kendine forma olarak isteyebileceği güzellikle yapılmış bu sezon, kim ne derse desin Adidas istendiği zaman en farklı ve en güzel tasarımları yapıyor rakiplerine oranla. Bu hakem formalarının sarı olanına Galatasaray logosunu basıp yıllardır özlediğimiz düz sarı forma niyetine üretebiliriz, keşke akla gelse. Tasarım sade ve hoş, renkler zaten hazır gelmiş, birileri umarım düşünür üzerinde oynanmadan bir sarı formaya dönüştürülmesini.

Biraz ara vermiştim bu formalara ama sezon sonuna yaklaşırken yeniden devam edeyim istedim.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO