21.05.2009

Gudjohnsenler : Arnor & Eidur

Uluslararası alanda aynı maçta oynamış kaç baba oğul var ? Cevabı hemen vereyim, 1 tane. Bu isimlerden "oğul" kategorisindeki isim şimdinin Barcelona yedek kulübesi müdavimlerinden Eidur Gudjohnsen. Babasıyla aynı milli maçta oynamış olsalar da aslında aynı anda sahada yer alma fırsatları da vardı ancak olmadı bu. 1996'da Estonya deplasmanına giden İzlanda'da baba Arnor 11'de sahaya çıkar, yedekte ise kendisinin yarısı yaşındaki oğlu 17'lik Eidur oturmaktadır. Eidur ikinci yarıda oyuna girmek için hazırlanmaya başlar ve babasıyla aynı anda oynayacak olmanın hayalini kurar. Ancak işler bekledikleri gibi gitmez, oyuna giren Eidur olur, burada bir problem yoktur ama yerine girdiği isim babası Arnor olunca aynı anda sahada olma hevesleri uçar gider.

Tallinn'deki bu maçtan sonra baba-oğul hayalkırıklığı içerisindedir, birlikte oynayıp eşi benzeri olmayan bir olaya imza atmaktır çünkü hedefleri. Daha sonra olay açıklığa kavuşur, İzlanda Futbol Federasyonu başkanı bu tarihi olayın deplasmandaki bir maçta gerçekleşmesini istemez, kendi ülkelerindeki bir maçta bu ilkin yaşanmasını ister. Teknik direktör de bunu kabul edince dakikalar 62'yi gösterirken baba oğluna sarılır ve oyundan çıkar :
İkili bu hayalkırıklığının ardından bir sonraki maçı iple çeker ancak siz deyin kader, ben diyeyim şans, İzlanda Futbol Federasyonu Başkanı'nı verdiği karardan ötürü pişman ettirir. Eidur'un ayağı kırılır ve tam 2 sezon boyunca milli formayı giyemez. Bu 2 yıllık süre içerisinde de 37 yaşındaki baba Arnor Gudjohnsen emekliye ayrılır. Federasyon başkanı da bu ikilinin kariyerlerindeki unutulmaz anıyı yok ettiğiyle kalır.

Ancak sonuç ne olursa olsun olayın üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen Arnor ve Eidur aynı milli maçta oynamayı başarabilmiş tek baba oğul ikilisi olarak tarihteki yerlerini koruyorlar..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO