25.05.2009

Okuyuculardan Özür, Fiorentina & Şampiyonlar Ligi

Ligi erken noktaladığımızı yazmıştım son Lecce maçından sonra. Anladım ki uykum gelmişken bir şey yazarken 3-4 kere daha düşünmem lazım. Milan'ın bizle aradaki puan farkı 4'tü, 3'e indi bu hafta. Yani bu demek oluyor ki Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma umudu son haftaya taşınmış. Yazının 2. kısmındaki 4.'lükle ilgili cümleden sonrasında bir sorun olmasa da oraya kadar olan kısımdaki hata ve yanlış bilgilendirme için özür dilerim.

Gelelim işin aslına, doğrusuna. Ufak maddelerle olasılıkları düşünelim :
  • Şu anki puan durumuna göre Milan ve Juve 71, biz de 68 puandayız, 65 puanla ise Genoa 5. sırada. Genoa'nın bizle puanı eşitlemesi gibi en kötü senaryoda bile 4. olma şansı yok, deplasmanda oynadığımız 3-3'lük unutulmaz maç sayesinde son haftaya rahat giriyoruz.
  • Öncelikle Milan'ı yenemezsek yerimizde sayıyoruz, bunu söylemeye bile gerek yoktu aslında puanları verdikten sonra.
  • Milan'ı yenmemiz ve Juventus'un da Lazio'ya yenilmemesi durumunda 3.'lük mücadelesi Milan ve bizim aramızdaki ikili averaja kalıyor. Bu durumda da tek farklı galibiyetimizde Milan avantajlı oluyor. Ancak 2 ve daha fazla fark atıp kazandığımız anda 3. sıra bizim oluyor.
  • Milan'ı tek farkla yenip 3'lü averaja kalırsak yine avantaj bizim. Milan Juve'ye deplasmanda 4-2 yenilmesinin acısını çekecek bir bakıma. Çünkü averajlar -1'e -2 olacak ve yine biz Şampiyonlar Ligi'ne giden taraf olacağız.
Son olarak durum şu ki, Milan'ı 2-0, 3-1 gibi skorlarla yenip hiç sıkıntı yaşamayıp direkt olarak çıkmamız lazım Lazio-Juventus maçını beklemeden. Senaryolar böyle, son hafta tatlı bir heyecan yaşanacak ama olumsuz bitse de seneye Şampiyonlar Ligi'ndeyiz, bu fazlasıyla yeterli bir sonuç.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO