24.05.2009

Olmadı : Lecce 1-1 Fiorentina

Ligde 2. maçımızı kazansak en kötü ihtimalle 3. sırada bitiriyorduk ligi. Bunun için Roma'nın San Siro'dan galip dönmesi yeterliydi, öyle de oldu. 75. dakikaya kadar 0-1 giden maç 10 dakika sonra 2-3 oldu. Juventus ise Siena'yı yendi beklendiği gibi. Takımların logoları bile ortakken şu kritik durumda Juventus'un puan kaybı düşünülemezdi zaten.

Jorgensen'in 90. dakikada gelen golüyle sezonu 4. sırada noktaladık. Son hafta oynanacak Milan maçı formalite oldu artık. Bu maçın ilk yarısını izlyemedim ama 1-1 yapana kadar ikinci yarıda tek kale oynadık neredeyse. Gol için gereken baskıyı çok çok erken kurmamıza rağmen golü 90'da bulduk. Arada kaçan çok önemli ve net fırsatlar ve direkten dönen bir top Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılma şansımızı aldı götürdü elimizden. Daha iyisinin yapılabileceğini gördük, önümüzdeki sezon için ve transfer dönemi için şimdiden çok umutlanmaya başladık bu sezonun 1 hafta erken noktalanmasıyla.

Önümüzdeki haftaki son maçın tarihi bir önemi olabilir. Paolo Maldini oynadığı takdirde kariyerinin son resmi maçına çıkmış olacak ve bu da Artemio Franchi'de gerçekleşmiş olacak. Fiorentina açısından da ölümsüzleşmesi demek olur, bizim tarihimizde de bir şekilde yer etmesi anlamına gelir. Her şeyden önemlisi büyük bir şereftir.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO