2.05.2009

Hiç Klasik Olmadı : Real Madrid 2-6 Barcelona

Yazı biraz sarktı, maçın gidişatını özet geçmek için geç oldu. Öyle aklımda kalanlardan bir demet sunup geçeyim. Futbolun güzelliği bu sezon izlediğim en iyi 2-3 maçtan biri olması gibi şeyleri ilk satırlarda belirtip, fazla uzatmadan geçeyim.

Gol olduktan sonra maçın hareketlenecek olması ilk dakikada anlaşılan bir şeydi. Real'in 1-0 öne geçişinden sonra Barcelona 5 dakikada 2-1'i bulup Higuain'i attığına pişman ettirdi ki bu golden sonra maç noktalandı bana göre. 3-2 olduğunda da Real Madrid'in kazanacağı yönünde en ufak bir ışık yoktu, gereksiz bir heyecan yaşadılar ki ilk yarıda olduğu gibi kendi çapında eğlenen Barcelona anında cevap verip Real Maridli oyunculara ve taraftarlara boşa umutlanmamaları gerektiğini hatırlattı. Devamı zaten bu sezon izlediğimiz klasik bir Barcelona maçıydı, durdular ve maçın bitmesini beklediler. Tek fark oynadıkları yerin Bernabeu olması ve diğer 5-6-7 gollü maçlar gibi sezon içerisinde untulmayıp tarihte yer alacak olması.
Aklıma takılan şeylerden biri Abidal'in 2-1'den sonra gördüğü sarı karttı. Ramos'un ilk ciddi çıkışında Abidal'e karşı zorlanmadan golü attırmasından sonra oradan daha fazla atak beklemiştim. Ramos'u durduran Henry'nin ilk golünde Messi'nin harika pasına müdahele edemeyip ters dönerek yere düşmesi oldu. Orada gol kendi kanadından gelince attırdığının etkisinden sıyrıldı, yedirdiği gole gitti aklı muhtemelen. Neyse Abidal diyordum, 21'de Ramos'u indirdi topsuz alanda ki tekrarına bakamadım o an. Dirsek attı-atmadı bilmiyorum da hareket biraz sertti diye gördüm ilk anda. Kırmızı kart gelebilecek bir pozisyon olsaydı eğer ve Abidal atılsaydı neler olurdu diye düşündüm bir an. Ramos daha fazla etkili olacaktı orada, o etkili olurken de bıraktığı boşluktan sakatlanana kadar Arsenal günlerini aratmayan Henry daha fazla etkili olur muydu, fark ilk yarıda daha fazla açılır mıydı.. Düşündüm durdum, hep soru bunlar, olsaydı etseyi ile yürümüyor işler de hakemin olası bir hatalı kararı Barcelona'yı eksik bırakıp iyice sinirlendirip farkı erken bulmasını sağlardı sanki. Ramos ilk lig mağlubiyetini bu maçta aldı ve şampiyonluğu teslim ettikten sonra bir veya iki mağlubiyet daha alması olası. Veya onurumuzu kurtalarım diye 4'te 4 yapıp umut fakirin ekmeği diye bekleyişe geçecekler. Hoş bizde de birileri 6'da 6 yapıyorlardı, hedeflenen seride ilk 2 maçta alınan puan sadece 1 oldu. Bunlar karışmaması gereken şeyler, tek cümle ile kendi ligimizin adının geçmesi yeter.
Real Madrid sezonun kader maçına bu denli kötü çıkmamalıydı. Evet rakip dünya futbolunda yakın geçmişteki en iyi hücum yapan takım, rekorları alt-üst etmeye oynuyorlar, istedikleri zaman 5-6 golü antrenman yapar gibi atıyorlar, yılın tartışmasız en iyi oynayan takımı ama sen Real Madrid'sin ve orası da Santiago Bernabeu. Bu kadar basit olmamalıydı yenilmek. Barcelona 100. golü haftaya atar diye düşünüyorduk ama bugün işi uzatmadı, farklı bir şekilde de tarih sayfalarında yer etmiş oldular. Daha bitime 4 maç kala 100 golü buluyor hem de en büyük rakiplerinin sahasında O'nlara 6 atarak ve şampiyonluğu gayrıresmi olarak ilan ederek. Bu sıradışı sezona böyle bir final yakışırdı Barcelona açısından. Burada maçı kaybedip şampiyonluğu alsalar bu sezon gol rekoru kırdıkları bir sezon olarak kalacaktı sadece. Bu unutulmaz gece bu sezonki şampiyonluğu tarihteki en anlamlılar arasında ilk sıraya koyacak büyük ihtimalle.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO