8.08.2010

"Ekşi/GSözlük Futbol" Bloglara Da Geldi!


Ekşi Sözlük'ten siegfried sözlük yazarları ve okurları için güzel bir uygulamaya imza atmıştı. Futbol maçlarının altına maçla ilgili bilgiler içeren bilgi kutucukları ekliyorduk ufak bir script yardımı ile. Daha sonra kendisi ile iletişime geçtim ve ziegfiroyt nicki ile bünyesine kattığım Galatasaray Sözlük'e de aynı uygulamayı eklemiş olduk. Sezon içerisinde fazlasıyla işe yarıyor bu eklenti.

Ve bu postta da görüldüğü üzere aynı arkadaşımızdan bloglar için de bir eklenti geldi. Maç yazılarının arasına, başına, sonuna sıkıştırdığımız iki satır kod yardımı ile maç ile ilgili küçük bilgi kutucukları açılıyor.

Hemen o kutucukları da tanıtayım:
Olaylar/Kadrolar: Maçta atılan goller, gösterilen kartlar dakikalarıyla birlikte yer alıyor tıpkı livescore.com benzeri sitelerde olduğu gibi. Bunun yanında her maçta olmasa da önemli maçlarda kadro ve oyuncu değişikliği bilgileri görülebiliyor.
Takım İsimleri: Bu bilgi kutucuğuna tıkladığımızda takımların oynadığı son maçlara ulaşmak mümkün. Açılan pencerede maçların skorlarına tıkladığımızda ise o maçla ilgili bilgi sayfasına erişip gol, kadro gibi bilgilere ulaşabiliyoruz.
VS butonu: İki takım ismi arasındaki VS butonu ise iki takımın aralarında daha önce oynanmış olan maçları gösteriyor.
İddaa: Adından da anlaşıldığı gibi bu buton yardımıyla maçla ilgili tüm iddaa oranlarına ulaşmak mümkün.
Tahmin: Buradan da bu sistemin ana kaynağı olan Açık Futbol'daki kullanıcıların maçla ilgili iddaa tahminlerine ulaşıyoruz.
Blog: Bu tuş bize diğer bloglarda maç hakkında ne yazıldığını listeliyor.
Soru İşareti: Buraya tıklayarak o maçla ilgili kodu kendi sitenizde de kullanmak için alabiliyorsunuz.

Ben soru işaretinden tam anlamadım, bloglarda veya sitelerde kullanım için bilgi ve yine örnek bir post isterim derseniz: http://acikfutbol.blogspot.com/2010/08/futbol-bloglar-icin-bilgi-kutucuklar.html

NOT: Bunun reklam olmadığını belirtmek isterim. Gelişim aşamasında az da olsa katkı sağlayıp yeni özellik geldikçe test ederek fikir paylaşımında ve yardımda bulunduğum için duyurmak istedim.

1 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Bunu nasıl bloga ekliyoruz :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO