26.08.2010

Fanatik Basket


2010 Dünya Şampiyonası'na ramak kalmışken yavaş yavaş basketbol moduna girelim.

Salı günlerini heyecanla beklerdik Fanatik Basket alıp okumak için.

Didik didik edip, okunmadık kısım bırakmazdık zamanında.

Reha Erus'u okumak ayrı bir keyifti o zamanlar, her sürekli İtalyan takımlarıyla karşılaştığımız için kendi ligimiz kadar bilirdik oyuncularını. Reha Erus'un anlattıkları masal gibi gelirdi.

Ağır bir hastalık geçiren bir çocuk vardı, fenerbahçeli, onu haber yaptılar önce. Basketbol sevgisini anlatmışlardı çocuğun. Sonra moral olsun diye bir kaç hafta bir köşe verdiler ona yazsın diye. Güzel güzel de yazmıştı hasta yatağında.

Ha bir de Esat Yılmaer'in laflarına kanıyoduk o zaman çocuk aklımızla, heyecan dolu okurduk yazılarını.

İnternet bu kadar yaygın olmadan önce çok önemli bir kaynaktı bizim için Fast Break ile birlikte.

Kim nereye transfer olmuş, kim kaç para alıyor, hangi oyuncular nba'e göz kırpıyor...
o kadar yer etti ki basketbol sevgimde, bazı sayfaları hala aklımda.

Dirk Nowitzki'yi öğrendim ben bu gazeteden. Büyük puntolarla Alman Panzeri başlığını görünce Detlef Schrempf olarak algılayıp başlamıştım okumaya..

Yine bir Pascal Dorizon faciası sonrasında fransızca bi ilk sayfayla yayınlanmıştı. Fransızca bir mektup yazılmıştı, yanında da türkçesi. Aynı mektubu Fransa Basketbol Federasyonu'na bile gönderdiklerini söylemişlerdi.

Maçlardaki oyuncu istatistiklerini yazdıkları maç raporu bile hala hatrımda. O kadar alışmıştım ki istatistikleri Fanatik Basket'ten okumaya, her takımın oyuncu sırasından, sayı-asist-rebo-yüzdeler sıralaması bile ezberimdeydi. Naumoski kaç asist yapmış diye bakarken nokta atışı bulurdum yani.

Bir ara arşiv yapıyordum, sonra taşınmalar, etmeler derken ne oldu ne bitti bilmiyorum. Sadece 30 civarı posteri kaldı elimde. Posterdeki oyunculardan da çoğu ya basketbolu bıraktı, ya da takım değiştirdi. Sabit kalan son adam Kobe Bryant.

Bir de Jordan posteri vermişlerdi, hatırlayan olur "best wishes to fanatik basket readers" imzasıyla. Çok gülmüştüm.

Şu anda 25-30yaş arasındaki basketbolseverlerin daha kapanmadan önce çok özlediği ve artık mazide kalan gazetesidir.

Bu gazetenin kapanmasının en büyük sebebi de sizin şu anda bu yazıyı okuyor, istatistikleri, haberleri ve fotoğrafları yeni bir sekmeden açabiliyor olmanız.

2 yorum:

L dedi ki...

eline sağlık abi, bizim nesil için için çok önemlidir f.basket, ve şu anda bizim nesilden (işte 20'lerin başı civarı) ciddi şekilde basketbolla ilgilenenlerin yüzde 90'ının elinden geçmiştir sanırım.

bir ekleme yapayım ben sana:f. basket'in bir de eşşek şakası vardır basketbol dünyasına, o da ismail şenol'dur.

csyasoo dedi ki...

25-30 demişsin ama 22 yaşında biri olarak benimde özlediğim bir gazetedir.

NBA bölümünde istatistikler sayfasını açıp conferansları incelemek,sayı kırallığına oynayan oyunculara hafta hafta takip etmek...

Son cümlede dediğin gibi artık bi tıkla bütün her şey elimizde.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO