8.08.2010

Kural Bozulmadı: Tottenham 3-2 Fiorentina


Bir İngiliz ve İtalyan hazırlık maçında karşı karşıya geldiği zaman ne olursa olsun İngiliz takımı kazanıyor birkaç yıldır. Bir ritüel halini aldı artık bu. Fiorentina yeni hocası Mihajlovic ile birlikte nasıl bir yapıya kavuşacağının sinyallerini verdi bu maçta.

Yenilmiş olsak da gelecekteki oyun yapımız hakkında fikir sahibi olduk. Cortina ve San Piero kamplarında takımda en fazla parlayan oyuncu Adem Ljajic olmuştu ve bu maçta da boş geçmeyip takımın en iyisi olmayı başardı. Gilardino'nun da ciddi bir rakibe karşı hazırlık maçında da olsa golle başlamış olması önemli bir ayrıntı. Zira bu adam erkenden gol atmaya başlamazsa sezon içerisinde problem yaşayabiliyor. Lig başlayana kadar iyice ısınacaktır kendisi.

Fiorentina'da Ljajic'in kamptaki formunu sürdürdüğünü söylerken önceki sezonun en formsuz isimlerinden Comotto'nun da aynı tempoda gittiğini not düşelim. Tottenham'ın ilk golünde asisti yapan isim Giovani Dos Santos'tu ancak orada Cihan Haspolatlı veya Barış Özbek bile olsa o gol atılırdı. Comotto kollarını iki yana açtı topla ne yapsam diye şaşkın şaşkın düşünürken Giovani Dos Santos geldi topu aldı ve gitti boş kaleye asist yaptı. Comotto gibi bir adam ilk 11 çıkarken De Silvestri bu sezonu da yedek geçirirse büyük bir isyan başlar onu şimdiden diyeyim. İkinci yarıya De Silvestri ile başladık ama ne olur ne olmaz insan tereddüt ediyor işte. Ayrıca bir sevindirici performans da sol bekte Pasqual'den geldi. Geçen sezon formayı Gobbi'ye kaptıran bu teknik adam formasını bu sezon geri alacak gibi.

Bu sezon oynamasını umduğum, patlama beklediğimi yazdığım Nikola Gulan'ın da yarım saatten fazla süre almış olması sevindirici benim adıma. Fena bir performans ortaya koymadı, en azından fosilleşmeye doğru koşar adım ilerleyen Zanetti'den iyiydi orta sahada!

Son olarak maçın özeti ve Fiorentina kadrosu:

Fiorentina: Frey (82' Avramov), Donadel (46' Montolivo), Gilardino (57' Babacar), Natali (57' Kroldrup), Zanetti (46' D'Agostino), Felipe, Papa Waigo (82' Agyei), Ljajic (72' Bolatti), Pasqual (57' Gulan), Comotto (46' De Silvestri), Marchionni (82' Seferovic).

Yedekler: Avramov, Kroldrup, Babacar, Santos Miranda, Montolivo, Agyei, D'Agostino, Seferovic, Bolatti, De Silvestri, Gulan

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO