19.08.2010

Orası Ali Sami Yen, Orada Parçalı GİYECEKSİNİZ!

Sezonun 4. resmi maçını oynayan ve hiçbirinde ana formasını giymemiş bir takımın taraftarıyız. Sahasında 2. maçına çıkıp önce pembe sonra krem formayla sahaya çıkan takımız. Alternatif rengi her zaman severim, geçen sezon parçalı almadım mor aldım, bu sene parçalıya elim gitmedi kreme gitti. Hatta Garanti Bonus'un hediye ettiği parçalı olmasa aldığım son parçalı forma 100. yıldaki parçalı olacaktı. Taraftar olarak çeşitliliği sadece dolabımızda arıyoruz, sahada hem de Ali Sami Yen Stadı'nda değil.

Senin adın Galatasaray ise Ali Sami Yen'e gelen rakibini parçalı formanla ve beyaz şortunla karşılayacaksın. Benim tabum bu, bunu yıkamazsınız diyeceksin, rakip ne giyerse giysin o saatten sonra, sana ne?

Pazarlama diye diye parçalıyı katlettiniz, inatla sezonu pembe formayla açıp devamını kremle getirmek de neyin nesi? Galatasaray Futbol Takımı, Ali Sami Yen Stadı'nda parçalı giymek zorundadır. Bunun pazarlaması, stratejisi olmaz.

Twitter'da bir arkadaş sormuş, kulübün twitter sayfasına reply yaparaktan: "@GalatasaraySK siz hiç anfield'da gri, yeşil, beyaz formalı liverpool gördünüz mü?"

Liverpool mu sadece? Barcelona, Arsenal, Real Madrid, Inter, Milan, Chelsea, United, River, Boca...

Bunların hangisi sezon boyu sahalarında oynadıkları 30'a yakın maçın 20 tanesine alternatif formalarla çıkıyorlar? Hiçbiri.

Aptalca bir pazarlama stratejisi uğruna giymesi gereken esas formayı giyemiyor takım, yazık.

Son olarak; Twitter kullanıcısı olan herkes aklına geldikçe, defalarca, bıkmadan #alisamiyendesarikirmizistiyoruz yazsın tweetlerinin arasına. Saçma durabilir, bununla mı dikkat çekilecek denebilir ancak Twitter'ı aktif olarak kullanan ender spor kulüplerinden biri Galatasaray, dikkat çekilecekse bu yolla çekilebilir çok rahat.

2 yorum:

Ful yaprakları dedi ki...

sahaya kendi klasik formamızla çıkma taraftarıyım.
bu sene bir de turuncuya yakın bir renk çıktı sanırım..mora alıptık hadi alternatif diyeceğim ama sarı -kırmızı bizim renklerimiz nasıl alışılır ki?
katılıyorum

os dedi ki...

Parçalı güzel değil, giymesekte olur...

İlk maçlarda olur öyle, diğer formaları tanıtmak için yapılır, çemkirmeyin hemen.

Ayrıca şu da var;
ASY Veda formasını, ASY'de giymeyerek veda edecek bir takımız la biz

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO