7.05.2017

Giro d'Italia 2017: 2. Etap

Giro'da ilk günkü sürprizin ardından ikinci etapta da aslında tahmin edilebilir senaryodan biraz farklı bir son yaşandı. Sprint finişi elbette olasıydı ama Bora'nın sürpriz bir şekilde mayoları ele geçirmesi ve son bölümdeki yaklaşık 40 km'lik inişle işin sprinte kalmaması yüksek ihtimal gibi görünüyordu. Ancak 2. kategori tırmanışın ardından Nibali'nin takımı Bahrain-Merida sadece kontrolü ele alıp liderini güvenli bir şekilde indirmeyi seçti. Nibali, uzmanı olduğu ve kendi yeteneklerine de uyan inişte pek bir şey yapmadı, kazasız belasız atlamayı yeterli gördü.

Hal böyle olunca sprinte kalmadan güzel kaçışlar, iniş atakları veya son bölümdeki daralan yolların ve keskin virajların etkisiyle güzel bir kaçış izler miyiz derken buna gerek kalmadı dün yaşayamadığımız sprint finişi heyecanı bugün yaşanmış oldu.

Dünkü sprintte, daha doğrusu ikincilik için atılan sprintte Caleb Ewan en güçlü sprinter olarak gözüküyordu. Bugün de iş sprinte kalırsa aynısını yapmasını bekledim doğrusu ama Gaviria ile omuz omuza temas yaşayıp bir de zincirle ilgili problem yaşayınca yavaşlamak zorunda kaldı. E Greipel zaten en güçlüyken bir de Ewan ve Gaviria, patlayıcı hızlarını kaybedince adeta elini kolunu sallayarak aldı etabı.

Daha uzun ve çeşitli şeyler yazamayacak kadar sakin bir etap oldu diyebiliriz. Hakkını vermemiz gereken bir numaralı isim ne son ana kadar sprinte girmeye çalışan pembe mayolu Pöstlberger ne de günün kazananı Greipel'di. Esas takdir edilmesi gereken, Dimension Data'nın Eriteli sporcusu Daniel Teklehaimanot oldu. Dünkü 200 km'yi bulan kaçışının üstüne bugün bir daha kaçıp, pelotonun kendilerini yakalamasına rağmen çok doğru bir atakla 2. kategori yokuşu ilk sırada geçip mavi mayoyu sırtına geçirdi. İki gün üst üste kaçıp mayoyu ele geçirmek büyük iş. Tur sonunda buna sahip olamayacak belki ama ilk iki günde şimdiden iz bırakmayı başardı.

Giro, henüz iki etap geride kalmışken Teklehaimanot ve Pöstlberger gibi her zaman hatırlanacak iki güzel performansı şimdiden hediye etti bizlere. Darısı diğer etapların başına...

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO