14.05.2017

Start Finish: 2017 İspanya GP



-Sezonun şimdiye kadar olan en olaylı başlangıcına şahit olduk.

-Sıralama turlarında 7. olarak büyük bir başarı elde eden Fernando Alonso, Felipe Massa tarafından kum piste itildi.

-Valtteri Bottas, Kimi Raikkonen'i dürterek Max Verstappen'e çarptırdı ve ikisini birden yarış dışı bıraktı. Kesin suçlusu olan bir kaza değil. Yine de yıllardır orada duran Raikkonen'den sonra Bottas'ı da kara defterime yazdım.

-Sebastian Vettel şahane bir başlangıçla ilk virajdan liderliği almayı başardı. Ferrari'nin kararıyla 15. turda pite gelene kadar da lider kaldı. Pit sonrası Daniel Ricciardo'nun gerisine düşse de ilk turda  onu geçmeyi bildi ve tekrar Mercedeslerin peşine takıldı.

-Günün en garip olaylarından birisi Carlos Sainz ve Kevin Magnussen'in pit çıkışında yaşadıklarıydı. Magnussen'in önünü kestiğini iddia eden Sainz, zaten yarış başından beri el kol hareketleriyle belli ettiği sinirine teslim oldu ve çimlere girerek Magnussen'i pit çıkışında geçmeye çalıştı ancak elbette başarılı olamadı.

-Bottas, Vettel'i arkasında bir süre tutmayı başararak takım arkadaşı Hamilton'a çok değerli saniyeler kazandırdı. Vettel ise eh artık diyerek çimlere dalsa da Bottasgeçip liderliğe yerleşmeyi başardı.

-McLaren Honda'nin diğer pilotu Stoffel Vandoorne ise çok saçma bir hata yaparak kendisini geçen Massa'nın üstüne kırarak kendi süspansiyonunu parçaladı ve yarış dışı kaldı. Massa bugün iki McLaren ile de temas yaşamış oldu.

-Bu kazadan sonra Sanal Güvenlik Aracı devreye girdi. Fırsatı değerlendiren Lewis Hamilton yumuşak lastiklere geçerken Sebastian Vettel de mecburen orta lastiklere geçti. Pit çıkışında Hamilton'ın az önünde dönen Vettel çok zor bir şekilde, Hamiltonbiraz dışarı iterek yerini korudu. İkili arasında devam eden çekişme yarışa büyük heyecan getirdi.

-Valtteri Bottas bu sırada mekanik bir arızayla yarış dışı kaldı. Aldığı ahlar beddular mı tuttu bilemiyoruz.

-Hamilton 45. turun başında harika bir geçişle Vettel'i arkasına almayı başardı. Herkesin aklındaki soru ise yumuşak lastiklerinin yarış sonunu görüp göremeyeceğiydi ancak bu konuda bir problem yaşamadan yarışın sonunu getirdi.

-Mercedes iyi strateji, Bottas'ın yardımı ve Hamilton'ın becerisiyle yarışı kazanmayı bildi.

-Ferrari'nin üçüncü pitstopu yapmama kararı ise tartışılmaya değer. İkincilik garantiyken risk alınıp yeni yumuşak lastiklerle fark kapatılmaya çalışılabilirdi.

-Red Bull'un güncellemelerinin bir anda onları zirve takımı yapmayacağını biliyorduk ama üçüncü olan Ricciardo önündeki Hamilton-Vettel ikilisinden inanılmaz bir fark yedi. 1 dakika 15 saniye. Hani biraz daha süre olsa tur yiyecekti o kadar kötü bir fark vardı.

-Magnussen son iki turda Kvyat'a çarparak kendi lastiğini patlattı ve ilk 10 dışında kaldı. İki Toro Rosso sürücüsü ile sorun yaşamayı başardığı için kendisini tebrik ediyoruz.

-Alonso evinde 12. oldu, sıralamadaki performanstan sonra elinden daha iyisi gelmese de en azından yarışı bitirdi.

-Wehrlein günün göze çarpan isimlerinden oldu. Pit girişini kaçırdığı için 5 saniye ceza alsa da yarışı pistte 7. sonuçta 8. bitirerek Sauber'e puan getirdi.

-Force India da önünde kimse kalmadığı için 4 ve 5. sıralara yerleşmeyi başardı.


Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO