12.05.2017

Giro d'Italia 2017: 7. Etap

Bisiklette yakın dönemin en sıkıcı etaplarından biri geride kaldı. Son 15 km'de kaçış yakalanana kadar cidden hiçbir şey olmadı. Giro'da 2017'nin en uzun ikinci etabı olunca peloton büyük oranda dinlenmeyi seçti doğal olarak. Bu süre boyunca en ilginç olay Formolo'nun gidip araçtan ağrı kesici almasıydı. Aklına daha heyecanlı bir şey gelen varsa söyleyebilir. Peloton, kaçışı yakaladıktan sonra tempo başladı ve ara ara daralan yollarla itiş kakışlar izledik. Bardiani'den adını unuttuğum arkadaş ve Dimension Data'dan bir isim biraz tehlike yarattılar itişirken ama sorun çıkmadı. 6 km kala da Pierre Rolland, dağlarda daha rahat kaçabilmek için kasıtlı olarak süre yedi, kendini epey geriye attı. "3-5 dakika yiyeyim de beni rahat bıraksınlar, yarın öbür gün rahat rahat etabıma gideyim" dedi özetle.

Ben açıkçası işi kaçışa bırakırlar diyordum ama önceki etabı da kaçış aldıktan sonra uzun dinlenmeden sonra herkes gücünü en sona sakladı. Yani beklenen senaryolardan biriydi de etap bu kadar ruhsuz, sakin ve sessiz gitmişken bari kaçan bir çocuk alıp da sevinseydi. Kendi kendime dertleniyorum da alacak kaçış mı vardı deseniz susup otururum. Üç kişiyle başlayıp iki kişiye inen kaçış grubunun yakalanması elbette kesindi. Şöyle 10-12 kişilik bir kaçış olsa bırakırlardı belki. Neyse olmayan olay hakkında bu kadar uzun olasılık konuşmaya gerek yoktu.

Sprinte giderken 2 km kala anlamsız bir şekilde Kiryienka tempo yaptı. Herhalde gücünü test etti, başka açıklama bulamıyorum. Sonda hafif eğimli olan sprinte Greipel, Ewan, Gaviria, Bennett gibi isimler beraber girdiler. Yani sprinterler tam kadro oradalardı. Sadece Greipel biraz geride kaldı yolun darlığından ötürü. Sondaki iki viraj da güzel karıştırdı ortalığı. Sprinti ise fotofiniş belirledi, kimse sevinmedi ve sonucu bekledi bir süre. Kazanan ise Ewan oldu. Ewan çok önce başladı sprinte ama burada avantaj önde başlamaktı. Düz yol olsa Gaviria hat-trick yapacaktı ama o iki keskin dönüş önde başlayan adamı şanslı kıldı, o da Ewan'dı. Evan 10 cm kadar bir farkla kazandı Gaviria'nın önünde. Gaviria da hemen hemen dört veya beş santimetrelik bir farklı Bennett'ı geçip ikinci oldu. Böyle dip dibe finişler çok keyifli oluyor. Etap boyu uzun uzun sıkıldığımıza nispeten de olsa değdi. Tamamen değdi diyemem, bu yıl ilk kez bir etap izlerken uykum geldi.

Karışık yazdım sanırım ama cidden etap pek de üzerinde konuşulacak türden değildi. Caleb Ewan kariyerinin ilk Giro etabının yanı sıra ikinci Grand Tour etabını kazanmış oldu, tebrik edelim. İlk etabı neydi derseniz sizi 2015 Vuelta'ya doğru yolcu edelim hatırlamanız için.

Her günün yazısını tek tek yazmak istediğim için bunu da seriye ekledim. Neyse ki hafta sonu güzel olaylar var, bol bol eğleneceğiz ataklarla ve tırmanışlarla. Zaten pazar günü Blockhaus genel klasmanı cayır cayır yakacak.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO