28.05.2008

70 Milyon İnsan + 1 Ego Tatmini


Haberi olmayan kalmamıştır sanırım, Yıldıray-Halil-İ.Kaş üçlüsü İsviçre'de yok. Bu karara şaşırdım ancak Emre Güngör ve Mevlüt Erdinç'in kalmasına da bir o kadar seviniyorum, çok yerinde oldu bu isimler, bütün bir sezon süren istikrarlı ve yükselen performansın ödülünü almış oldular, kutlamak lazım.

Gelelim giden oyunculara..

Yıldıray Baştürk : Gitmemesi gerekenlerdendi, Emre Belözoğlu dururken o da durmalıydı bu takımda. Yedek kalamayacak kadar iyi demiş Fatih Terim kendisine. "Yedek kalamayacak kadar iyi" lafından ben ilk 11'i hakettiğini anlarım, başka da anlam çıkartamam, bu lafı söyleyip de adamı kadronun dışına itmekteki mantığı anlamak istemiyorum ki öyle bir mantık olmamalı zaten. Tamam sezon boyunca adeta bir sinüs dalgası gibi grafik çizgi Yıldıray, dibe vurdu derken aniden vites yükseltip zirve yaptı. Tam zirvede derken seri şekilde inişe geçip yeniden dibe vurdu. Belki şampiyonada o grafiğin dip noktasında olacaktı, bunu görmeden bilemeyiz, ancak şu takımda Gökdeniz varken, Kazım Kazım varken, Emre Belözoğlu varken gidecek isim O değildi.

İbrahim Kaş : Gidişine anlam verebildiğim tek isim.. Fatih Terim'in manevi oğlu Sabri ve sağlam olduğu sürece ilk 11'in sahibi olan Hamit dururken bu karar doğru oldu.

Halil Altıntop : Bu takımdan asla gönderilmeyecek iki isim varsa birisi Nihat birisi de Halil'di. Sezon sonuna doğru Schalke'de en etkili isimdi, takımı sırtlayan adam olmuştu. Ne oldu bitti bilemiyoruz ama banko oynaması gereken takımdan uzaklaştırılan isim oldu. Eğer Terim'le ciddi bir sorun yaşamadıysa gidişine anlam veremem. Turnuvanın yıldız adayı olması gerekirken uzaktan izleyeni olacak sadece. Yazık oldu..

Bir adamın kendi egolarını Milli Takım başında tatmin etmeye çalışması bir takımın kaderine etki ediyor ve buna göz yumuyor futbolumuzun sözde sahipleri. Önce Ümit Karan ve Aykut sırf Galatasaraylı oldukları için Milli Takım'a alınmadılar. Galatasaray'dan çok adam alsın da sonra basın üstüne mi gelsin Fatih Hocamızın ?! Çok ayıp çok.. Volkan'ın yokluğunda iyi iş çıkaran Serdar Kulbilge de Aykut gibi kendine yer bulamadı. Aynı takımdan iki kaleci alsın da tepkileri üzerine mi çeksin ? Bu daha da ayıp.. Neyse bu üç isim zaten klasik isimlerdi, medyada da uzun uzun tartışıldılar alınmadıkları için.

Peki ya Emre ile Tümer ? Bütün bir sezon ne yaptılar da bu formayı hakettiler bunu mantıklı olarak açıklaması lazım birilerinin. Kendi adamlarıyla "bu benim başarım" diyebilmek için hakedenlere formayı vermeyip haketmeyenleri sahaya sürdü. Halil'i kadrodan çıkarırken dediği şey de ayrı bir olay : Nihat-Semih ikilisini düşünüyoruz. Gol kralı da olmuş olsa, Şampiyonlar Ligi'nde de gol kralı olsaydı, ne yapmış etmiş olsaydı Milli Takım'da formayı alacak adam değildi Semih. Halil Altıntop - Nihat - Ümit Karan - Mevlüt gibi isimler varken Semih olmamalıydı burada. Yıllardır "birlikte oynasalar nasıl olur" hayalleri kurulan Ümit-Halil ikilisi evlerinde seyredecek turnuvayı. Tamam Nihat formdayken birinden biri yedek kalabilirdi ama ikisi aynı anda takımın dışında kalmamalıydı..

Biz mi çok basit düşünüyoruz bilmiyorum da, şu kadro ile gelecek başarıya inanmak istemiyorum doğrusu... 70 milyonun hayalleri ve beklentileri ile oynayan bir adamın ego tatminini izlemekten kim zevk alır ki ?

Neyse ki gönül verdiğim, hep hayaliyle yaşadığım ikinci bir ülke daha var, Türkiye erken geri dönerse -ki öyle görünüyor- gruplardan sonra gök mavili formayı izliyor olacağım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

o kadar umutsuz olma, be sefer sanssızlıgımız forvet bollugu olması. umit, gokhan, mehmet, semih, nihat, halil, mevlut. hakan bile var hatta. bunlardan 3ten fazlasıda oynamak istedigi taktik için cok olur ve her dısarda kalana soylenecek sey bulunur.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO