31.05.2008

Beetle Crazy Cup

Oyunlarla ilgili hiç yazmamıştım bugüne kadar, sadece FM-CM blogda yer aldı ara sıra. Artık oyunlara da başlıyorum, ara sıra hoşuma gidenleri böyle paylaşmaya devam ederim.

Çıkış tarihi net olarak aklımda değil, 2000 veya 2001 olabilir, belki de 1999. O dönemlerde Need For Speed serileri çıkıyordu, Test Drive vardı, Driver vardı, Gran Turismo, Midtown Madness ve Carmageddon da deyim yerindeyse çılgın atıyordu adeta piyasada.
Ben bugüne kadar ne Gran Turismo'yu sevdim ne de Need For Speed'i. Tamam hepsini oynamışlığım var. Günümüzde bu seriler de evrim geçirdi, Gran Turismo 4'e geldi, Need For Speed Underground sonrası kabuk değiştirdi, Driver GTA tarzı bir oyun çıkardı Driver 3 yani Driv3r adıyla. Ancak çoğunu oynamama rağmen hiç birisi bu oyun kadar eğlendiremedi beni. Ara sıra yükleyip oynadığım zaman mutlaka iki üç gün içerisinde bitiriyorum, asla bitirmeden bırakmıyorum oyunu. Her defasında da zorlanıp eğlenebiliyorum.

Bu resimdeki şey ise bambaşka, sanırım oyunun en keyifli ve zorlu kısmı. Parkuru bu dev Monsterlar ile tamamlamak gerekiyor belirtilen süre içinde, çarpılan engeller süre kaybettiriyor, bir de birazcık süre ekleyen engeller var yeşil olarak yanıp sönen.

Teknoloji ne kadar ilerlemiş olursa olsun Beetle Crazy Cup benim için her zaman oynanacak olan iki yarış oyunundan biridir. Diğeri ise daha sonra bahsetmeyi düşündüğüm Acclaim gibi bir efsanenin yarattığı Re-Volt.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Offf re-volt deme ya :) Eski günlere gittim bir anda,ne zevk alırdım yaaa o re-voltu oynarken.Türünün ilk örneğiydi yanılmıyorsam çok ama çok zevkliydi.Tanıttığın oyunu oynamadım,ilk defa duydum ama grafiklere bakınca pek ısınamadım.Çok teşekkürler.

firat selcuk dedi ki...

normaldir grafiklerin iç acıcı gelmemesi.. en azından 7-8 senelik oyun.. ancak verdiği zevki tartışmam bile, daha zevklisi asla yapılamayacak bence..

Beercholic dedi ki...

hocam yarış deyince, hız deyince midnight club 3 derim şu dub edition olanı.. al oyna derim..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO