11.05.2008

Seri A : Son Viraj Öncesi

Öncelikle Kanal 24'ün spikeri Aykut İnce'den bahsetmek istiyorum. Sezon boyu çok iyi maçlar anlattı, FOX ve Bilgehan Demir gibi bir rezalet varken beklenenin de üstünde maçlar anlattı zaman zaman. Ancak bugün yayınlanan Inter - Siena maçında "Seri A bu sezon olaysız geçti, hiç hakem konuşulmadı" lafı bütün sezonun güzelliğini aldı götürdü benim için. Ofsayttan atılan goller, Ibrahimovic'in penaltıdan elde ettiği krallık... Daha sayılır bunlar en bilinenleri. Nasıl bu lig tertemiz olur hiç bir fikrim yok.

Gelelim 37. haftaya ;

Fiorentina düşmeme mücadelesi veren Parma'yı 3-1'le geçti. Parma öne geçti ancak ilk devrede beraberlik sağlandı, son bölümlerde de galibiyet golleri geldi. Yeniden 4. sıraya geçip Şampiyonlar Ligi'ne kalma yolunda dev bir adım atmış olduk. Bundan sonra herşey Fiorentina'nın elinde, son hafta Torino deplasmanına gidilecek ve Torino ligde kalmayı garantilemiş olduğu için maçı hiç önemsemeyecektir büyük ihtimalle.

Milan 4. sırayı ele geçirdi ancak bugün tekrar Fiorentina'ya teslim etti Napoli'den 3 yiyerek. Son dakikada eskilerin tabiriyle şeref golünü attı Milan ve 3-1 mağlup oldu. Son hafta Udinese ile içeride oynacaklar, kupa finalini Inter ve Roma oynayacağı için Udinese 7. olup UEFA'ya gitmeyi garantiledi. Milan için galibiyetin kolay olacağını söylemek mümkün.

Ve şampiyonluk yarışı..

Inter sezon boyu olduğu gibi yine penaltı ile maçı alma şansını yakalamıştı ama Materazzi'nin vuruşunu kaleci çıkardı, sonra da gol gelmedi ve Siena karşısında kendi taraftarları dışında herkesi mutlu edecek bir skor aldılar : 2-2.

Roma, Atalanta'yı 2-1 yendi, golü son dakikalarda yedikleri için maçın sonlarını pek rahat geçirmediler sanırım. Artık puan farkı 1(82-81) ve Inter'i şampiyon ilan edenlerin tükürdüklerini yalaması an meselesi.

Fikstürü çekerken son hafta şampiyon adayları ile düşme adaylarının karşılaşacağını hiç kimse tahmin etmiyordu sanırım. Demek istediğim şu : Son hafta Inter 34 puanlı Parma deplasmanına gidecek, Roma ise 36 puanlı Catania deplasmanına gidiyor. Bu iki maçta sahaya çıkacak olan dört takımın da öncelikli hedefleri galibiyet olacak. Sezon başında tahmin bile edilemeyecek müthiş bir final haftasına sahne olacak İtalya, ne şampiyon belli ne de düşeceklerin tamamı kesinleşti, bunun yanında bir de Şampiyonlar Ligi mücadelesi var ki heyecanı en üst noktaya taşıyor.

3 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Saysan olay çok var Franchi.

Mesela İtalya'daki hakem atamalarının başındaki ve Dünya çapında saygınlığa sahip olan Pierluigi Collina'ya mermi paketlenip gönderildi bu sene.

O biraz ürünü pazarlama isteğinden ötürü çıkan bir cümleydi sanırım.

Mazur görmek lazım. Aykut İnce ülkede maçın içine etmeyen ender spikerlerden biri.

firat selcuk dedi ki...

Evet aslında Collina'yı da postta yazmak lazımdı da, onu da ekleyeyim bunu da ekleyeyim deseydim sanırım sonunu getiremezdim.

Aykut İnce Lig TV veya NTV'de görev alsa hiç sırıtacağını sanmıyorum, bu sezon harika iş çıkardı da reklam veya pazarlama stratejisi bile olsa o son cümle pek hoş olmadı, sonuçta Inter ve Juve'nin bariz ofsayttan bulduğu tartışması bile yapılmayan gollerin bir kaç tanesini de o anlattı canlı yayında.

Ama tatsız da olsa yine de bütün bir sezonun hatrına fazla abartmamak lazım galiba:)

Mustafa dedi ki...

onun üzerine tribun açısından da temiz bir lig oldu bu sene demişti. Eh zaten o sözden sonra diyecek pek bir şey kalmıyor...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO