3.11.2008

Efsane : 2008 Brezilya GP

Tek kelimeyle imkansızdı bu yarış. Geneli çok sıkıcıydı, keyif vermedi ama son 5 tur bu sezona değil Formula 1 tarihine damgasını vurdu ve bu yarışı tarihe geçirdi.Yarışta damalı bayrak sallandığı anda Felipe Massa ve Ferrari yetkilileri şampiyonluğu kutluyordu, 20 saniye sonra ise Lewis Hamilton çizgiyi dünya şampiyonu olarak geçmişti. Vettel Hamilton'u geçtiğinde küfür ederekten son bir kaç turu izliyordum. Sonra Massa çizgiyi geçti, tam kanalı değiştirecekken Glock'un yavaşladığını ve Vettel ile Hamilton'un yanından geçip gittiğini gördüm.
Tarihteki en heyecanlı ve efsanevi şampiyonluklardan birine tanık olmak kelimelerle anlatılacak gibi değildi.Glock'un bu turda yavaşlayarak şike yaptığını söyleyenlerin tur zamanlarını takip etmediği açıktı. Son turda yağmur şiddetini arttırınca lastiğini değiştirmeyen tek takım olan Toyota'nın iki pilotu de kuru zemin lastikleri ile 1.44'lü turlar atmaya başaldılar. Ki yarış içerisinde 1.14-15'lik turlar atıldığını belirtmekte yarar var. Kuru zemin lastiği ile aracı pistte tutmak ve 4. sıradaki yerini korumak imkansızdı Glock için, tek virajda 3 araca birden geçilmesi zaten herşeyin özetiydi.
Son anlarda yarışın ve sezonun kaderini değiştiren Timo Glock olan biteni Formula1.com'a anlatmış. Glock son turun F1 kariyerindeki en zor anlardan biri olduğunu şöyle açıklamış :

- Question: Were you taking it easy on the final lap?
- Timo Glock
: "Absolutely not! It was completely the opposite; the final lap was one of the hardest laps I have done in Formula One because there was no grip at all and on dry tyres it was almost impossible to keep the car on track. I was pushing really hard to keep fourth place and if you look at the lap times I was actually faster than Jarno on the final lap and he was the only other car on dry tyres at that stage."

2 yorum:

YK dedi ki...

Lewis yüreğimi ağzıma getirdi; bi iki de küfürümü yedi ama sonu iyi oldu...
Devamını seneye isteriz.. Bu arada 2. pilotumuz Kubica olsa keşke...

Adsız dedi ki...

glock olur seneye, olmadı öbür sene olur bu sene zaten iyi katkı yaptı..
3 araç geçildi dediğin zaten biri bir tur geriden geliyordu ya kimi neyi kandırıyorsunuz allaşkına.. pistin yağmurlu yerlerinde 5 tur boyunca 1.18 de gel sonra tam pistin en kuru yerinde bir anda lastiklerden kaynaklı sorun yaşa, gülerler adama bari düzgün bi yalan atsaydı :D :D

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO