10.05.2009

2009 İspanya GP

Bugün nasıl bir düzen kurduysam dengem iyiden iyiye şaştı, 18.45'te uyandım ki sabah 10 gibi uyumuştum. İki üç gündür uyku konusunda ciddi bir problem yaşıyorum. İlaç kullandığım da yok, biyolojik saatimi böyle yolundan saptıran şey ne oldu bilmiyorum. Çarşamba günü öğleden sonra uyanıp bir daha Cumartesi günü sabah uyudum ve aradaki iki günde hiç uykum gelmedi. Kötü bir şey çıkmasın da bunun sonunda, başka bir şey istemem, varsın uyumadığımla kalayım.

Bir yarış postunda tüm bunları neden anlatıyorum ? Uykuya dalıp gidip yarışın öncesini sonrasını, kıyısını köşesini hiç bir şekilde izleyememiş oldugum için. Bu bir şey mi, Fiorentina'nın deplasmanda Catania'yı yenmesini de izleyemedim. Kendimi bir şekilde toplamam lazım, son 3 gündür olanlardan sonra..

Button bu sezonun kopup gittiğini ispatlıyor yavaş yavaş, Avrupa'ya merhaba demişti sezon, kazanan isim değişmedi kıtalar değişse de. Barselona da fayda etmedi, benim beklentim sezonun kaderini önümüzdeki haftaki Monako'nun değil de bir sonraki yarış olan İstanbul'un değiştirmesi. Sıkmaya başladı Brawn GP, Red Bull ve Toyota gibi takımların zirveyi domine etmesi. Dünyada alanının bir numarası olan bir organizasyon nasıl olur da böyle ciddi bir şekilde geriye doğru gider anlamak imkansız. Bu sezon olanları gelişen teknolojiyle açıklayamaz hiç kimse, sen devlere "paran var ama kullanma" dersen olacağı bu. Parası olan takıma küçük takımlarla aynı seviyede para harca dersen, daha çok beklersin ilgi çeksin diye.. Türkiye'de de Brawn ve Red Bull fanlarını görürüz pistlerde, Ferrari ve McLaren bile dolduramazken...

Katalunya'da bugün koşulan yarışın sonuçları :Pilotlar klasmanına buradan; markalar klasmanına ise buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

DBergkamp10 dedi ki...

Bahreyn'in sonucunu koymuşsun :) Açıkçası Ferrari aracın süper dayanıklılığını ve hızının yanında pit duvarıyla da harika işler çıkartıyor. Malezya'da yapılan hata burada da yapıldı. Derece Q2 e yeter diye çıkmadı piste Kimi ve Q1 de elendi. Benim içimde Serhan Acar garajdaki pilotları sayarken bir şüphe oluştu. Zaten yarış dışı kaldı. Hadi bunu geçelim, pilotu nasıl yakıt yanlış hesapladılar anlaşılır değil. Massa yakıt tasarufu yapması gerektiği için 4. iken Vettel'e yol verdi, sonra çok gerilerde olan Alonso'ya da geçildi. İyide performans gösteriyordu hafta sonu boyunca.

Hafta sonunun Ferrari adına özeti buydu, hayal kırıklığı. Sanırım sen McLaren taraftarıydın onlar da kötü aero pakedinin etkisiyle pek ortada gözükmediler. Heikki yarışı bitiremedi. Bu Finler de şanssız. Bir şekilde yarışı bitiremiyorlar. Kimi, Mika ve şimdi de Heikki. Kazuki yine ön kanat değiştirdi bugün Sato'nun izinde gidiyor. Japonların da özelliği bu sanırım :)

firat selcuk dedi ki...

uyardıgın icin cok tesekkur ederim, f1.com'da dikkat etmeden "son yarışın sonuçları" kısmından gelen ekranı aldım direkt olarak.. meğersem güncellemeyip bahreyn'i koymuşlar oraya.. ben de okuduğum yorumlarla bu sonuç çelişiyor diye anlam verememiştim.. açığa çıktı durum.. yazıyı da ona göre düzenledim tekrar..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO