25.05.2009

Barış'a Ne Diyeyim Ki ?

Aşağıdaki satırların sahibi Barış Özbek, Baros'a ne diyeyim ki demiş ve yenilginin sorumlusunu bulmuş beyefendi :

- "Daha iyi takım bugün bizdik. Gol pozisyonlarına çok girdik atamadık. Şanssız mı diyelim, beceriksizlik mi diyelim ama gerçekten 3-4 pozisyonumuz vardı, olmadı. Bugün iyi futbol oynadık, Beşiktaş'a top göstermedik. Bir iki kendi hatamızdan, o golleri atsak farklı bitebilirdi. Baros'a ne diyeyim ki o kaçırdığı golleri atmak zorunda olduğunu biliyor. Bunları atamazsanız büyük maçları kazanmazsınız"

Peki ben Barış'a ne diyeyim ? Galatasaray taraftarı ne desin Barış'a ? 20 gol atmış, gol krallığını %90 garantilemiş adama bunları utanmadan söyleyebilecek duruma geldiyse ben bu takımdaki disiplinden de mantıktan da her türlü mentaliteden de nefret ederim arkadaş. Bu kadar açık ve net. Barış Özbek kimdir ki oynayan forvetler arasında skor yükünü tek başına yüklenmiş, ligimizde son zamanların açık ara en iyi forvet performansına imza atmış Milan Baros'a bu lafları edebiliyor. Bu hakkı nasıl bulabiliyor, kimden güç alabiliyor böyle haksız ve ağır bir eleştiri yapabilmek için.

Sen sezonun bir kısmını sakat geçir, geri döndüğünde ilk maçında herkes senin hakkında olumlu konuşsun, büyük bir kesimin desteğini al ama sonra 10 gün içerisinde kaybolup git, bir daha da düzelme, vasatın da altında oyna her maçı. Ardından da çık de ki "Baros'a ne diyeyim ben, kaçırırsa böyle olur büyük maçı kazanamayız". Sen değil misin Barış Özbek efendi aldığı her topta çalıma gidip rakibe topu teslim eden, en basit hamlelerde bile tabanlarını kaldırıp rakip oyuncuları biçen, attığı her pasta kendi takım arkadaşını değil de rakip oyuncuyu bulan ? Sen değil misin Milan Baros'un kaçırdıklarının daha fazlasını basit ve amaçsız Anadolu takımlarına karşı oynanan maçlarda kaçıran ? Bir maçta çıkıp da şöyle 90 dakikayı "Barış çok iyi oynadı" diye geçirdin mi ligin 2. yarısında ? Bu büyük çöküşte önemli pay sahiplerinden biri olduğunu hiç idrak edebildin mi ? Ama iş başkalarına gelince Sabri Sarıoğlu misali sataşacak yer ara, suçlayacak birilerini hemen bul. Sabri tüm ortalarında tribündeki köfteciyi çekirdekçiyi nişanlar, ardından kendisine zor pozisyonda bile pas verilemezse o oyuncuyu yer bitirir, üstüne üstüne sıçrayıp hakaret eder. Başkası şut vurdu mu isabetli olmazsa şut sahibine küfreder maç içerisinde, aynı şutun daha kötüsünü atıp tribünlere topu hediye eder ardından elini "pardon" anlamında kaldırır özür diler hiç bir şey olmamış gibi. Sen de Sabri gibi her türlü olumsuzluğun altına imzanı at, sonra iki gol kaçıran adamı günah keçisi ilan et. Ki bu adam 2004 Avrupa Şampiyonası'nda gol krallığı yaşamış bir adam, senin rüyalarında yer edinen Premier Lig'de Liverpool ve Aston Villa forması terletmiş adam. Sen kimsin peki ? Essen'den 2 sene evvel Türkiye'ye gelip üst düzey futbolla tanışan ve bu ilişkiyi tanıştığı günden beri 1 adım ilerletemeyen Barış Özbek.

Oynayamıyorsan, bu işi yapamıyorsan, kendine bakacaksın, suçlu olduğunu itiraf edeceksin, daha sonra Baros'a kaçırdığı golden ötürü konuşacaksın. Beşiktaş'a ligin ilk yarısında 3 golü atan Baros değil miydi, yoksa ben yanlış hatırlıyorum da o golleri atan isim Barış mıydı ? Şu takımda formayı Sabri Sarıoğlu kadar bile haketmiyorsun Barış Özbek ve hala utanmadan çıkıp da Baros atamadığı için Beşiktaş'a kaybettiğimizi iddia ediyorsun. Sen hücumdan geri dönme, savunmada neler olup bittiğini uzaktan seyret, ne hücuma çık ve savunma yap, ortada amaçsızca adamlara basıp enerjini heba et, sonra 2 gol kaçırdığı için koca bir maçı Baros yüzünden kaybedelim. Sen sütten çıkmış pırıl pırıl parlayan bir ak kaşıksın Barış, herkes kötü oynadı ama sen Steven Gerrard'ı aratmayan mücadelenle milyonların takdirini kazandın. Öyle ya, Milan Baros beceriksiz, 20 golü rastgele attı, sen olmasan 2 tane bile atamazdı...

Nelere kaldık be...

10 yorum:

gltsry dedi ki...

Galiba Bahri Havadır'ın saçma sorusu ortalığı bu derece karıştırdı.Yani şöyleki bilmiyorum bu sözleri canlı yayında izlediniz mi ama Barış orda yazılandan anlaşıldığı gibi kurmadı o cümleyi.Yani Bahri Bavadır 'Baros çok gol kaçırdı maçtan sonra birşey dedin mi kendisine,konuştunuz mu?' diye abuk sabuk bir soru sordu.Barış ta doğal olarak şaşırdı ve Baros'a birşey demek bana düşmez manasında 'ben Baros'a ne diyebilirim ki..' dedi.Yani asla kötü niyetli ve suçlayıcı bir açıklama değildi.Sadece Bahri Havadır'ın gereksiz sorusunun ve tam konuşamadığı Türkçe'sinin kurbanı oldu.Demek istediği şeye uygun cümleyi kuramayınca ve de Bahri Havadır'ın sorusundan bağımsız bu şekilde yansıyınca spor sitelerine garip bir maç sonu açıklaması haline geldi.

firat selcuk dedi ki...

cumle tek basına masum durabiliyor da, bastan asagı dinleyince isin icine bir sitem, bir husumet girdigi anlasılıyor hafiften..

kaldı ki sezon icerisinde yokları oynamıs bir ismin, ligin gol kralına attıgı ve atamadıkları konusunda bir elestiri getirmesinde de kabul edilir bir yan olmamalı..

iyi niyetli olan oyuncu soru geldigi zaman gecistirirdi, cevap vermek yerine susmayı tercih edebilirdi.. yani ben boyle dusunuyorum.. barıs ozbek iyi niyetli olsa bunları konusmazdı.. cumlenin basında "sanssızlık mı beceriksizlik mi" diye baslaması bile hafiften suphelendiriyor insanı..

alanshearer dedi ki...

Röportajı dinledim ama Barış'ın yarım yamalak Türkçe'sinden dolayı böyle bir izlenime kapıldığınızı düşünüyorum.

Bence art niyetli bir konuşma değildi.

Öldürmeyen intihar dedi ki...

Fenerbahceli olsam da Barisa haksizlik yapildigini dusunuyorum.Onemli bir macti ve kacirdigi goller hic yakismadi halisahada bile takim arkadasimiza kizdigimiz olur,hatta kufur...Barosun bu aciklamalardan sonra Barisa tavir falan alacagini sanmiyorum,belki soyunma odasinda daha once de yasaniyordu boyle seyler tek farki sorulan sorunun talihsizligine kapilip buyuk bir kitlenin bunu duymus olmasi.
Yaptiklarini daha dogrusu yapamadiklarini siralayip Barosu elestirmeye hakki olmadigini soylemissin.Biz de yazmayalim o zaman kombinesi olanlar konussun sadece ne de olsa takima verdikleri daha fazla :)

firat selcuk dedi ki...

@oldurmeyen intihar,
ust tarafta haklısın, ona bir sey diyemem, sonucta farklı acıdan bakıyoruz olaya..

ama su kombinesi olanlar konussun biz susalım lafı tamamen alakasız oldu.. gazete basına 10-15 spor yazarı var bu ulkede, onların da kombineleri yok, onlar da konusmasın o zaman.. aynı kapıya cıkar bu.. kaldı ki ben marmaris'te yasıyorum, izmir'de de okuyorum, benim nasıl kombinem olsun ki ? oldu diyelim, ne isime yarayacak ? her sene cift forma alıp elimden geldigince urun alıyorsam kombine alıp da tribunde a'dan z'ye tum takıma kufreden adama oranla cok daha fazla konusma ve elestiri yapma hakkım olmalı o zaman..

Öldürmeyen intihar dedi ki...

Tembelligimden pek fazla acmadim o kismi.Acayim:Baris'in takima kazandirdiklari Baros'tan cok daha az hemfikiriz,bu acidan da takim arkadasini sitemkar bir sekilde elestirdigi onu icin igneledin.Ben takima katkisi olmasa dahi bir parcasi oldugundan yapilan hatalarda elestirme,kizma vb.. hakkina sahip oldugunu dusunerek kombineyle katki ornegi verdim.Sonucta kombine adam almis her maca gidiyor sitem edebilir,biz de 2 maca ugradik katkimiz daha az diyelim.Baris'iz kisaca.Sitemkar veya degil elestirmeyelim mi?O takimin parcasi isek oyle hissediyorsak neden olmasin.Ki ben oyle olmadigim halde kacirdigi gollerde buyuk tepki verdim,ayaklarini sovdum(ki buna hakkim yoktu mesela).

Zeytinyaglilik gibi gozukse de oyle degil,sadece tam anlatamadigimi dusunerek cevap verdim.Fikir ayriliklari...
Ha bi' de forma alsanda almasanda elestir sen,okuyoruz burda guzel guzel.
ikinci ha bi' de:Basin karti olup uzerine kombine almak ust tabaka gostergesi olsa gerek :)

firat selcuk dedi ki...

basın kartı hadisesini farkederek yazdım onu.. hani basın kartı olmadan da bu isi yapan cok adam var, oyle dusunmek lazım.. sonucta karsılıklı anladı derdimizi, olaya bakıs acısı farklılıgıdır bu dedigin gibi :)

Arkhe dedi ki...

Barış da çeteye girmiş.. E kalıcı olmak için başka şansı yok, normal..

Sekhranikos dedi ki...

Normal karşılamak lazım. Türkiye gibi kritersizlik abidesi bir ülkede her şey normaldir. Barış Baros'u eleştirebilir. Sıkıntı olmaz. Ağa babası osman tamburcıda Kewelli eleştirmektedir üstüne. Topa vurma konusunda meziyeti dünyaca bilinen birini bir pozisyon üzerinden doğrarlar onun yanında kariyeri çolloluklarla geçen birine övgüler düzerler. Dedimya kriter felan hakgetire bu topraklarda.

sinem dedi ki...

valla barışın yazdıklarını okuyunca çemkirecektim ama senin yazdıklarını okuyunca içim soğudu :) ha bunu demek istememiş olabilir, ama yine de bu senin yazdıklarınıın gerçkeliğini değiştirmiyor. barışı sevmeyen, gayet faydasız bulan bir benim zannediyordum, böyle bir yazı okumak sevindirdi :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO