7.05.2009

Ignacio Piatti & Galatasaray & Fiorentina

Daha önce sizler biliyor muydunuz bilmiyorum ama ben bugün öğrendim Piatti'nin 2002/2003 sezonunda Galatasaray Altyapısı'nda oynadığı gibi bir olasılığı. Biraz önce Fiorentina ile ilgili haberleri okurken transfer söylentileri göz atayım dedim. Gündeme yeni giren ve ciddi anlamda ilgilenilen iki isim Piatti ve FM 2009 oynayanların göz bebeklerinden Zuculini. Zuculini'nin yaşı itibariyle geçmişinde bakacak bir şey olmadığı için, Piatti'yi araştırayım dedim. Şu an kariyerine Gimnasia La Plata'da devam ediyor, Arjantin Ligi ile ilgili haberlere denk gelince veya maç özetleri izleyince arada bir ismi duyuluyor Gimnasia LP maçlarında. Fiorentina'nın gündemine girmesi sevindirici, İtalya'da oynayıp da tutunamayan Arjantinli yok gibi, varsa da bir elin parmakları kadar. Bu iki isim de takıma kazandırılırsa faydalı olacakları konusunda şüphem yok. Zuculini efsane olur alındığı vakit.

Evet takıldığım noktaya gelelim. Piatti'nin altyapıda oynamış olma ihtimali. Wikipedia'da gözüme çarptı ve pek ihtimal vermedim, birisi karalamıştır öylesine dedim. Daha sonra bir kaç yabancı kaynakta da bunun yazdığını gördüm. Doğruluğundan emin olamamakla birlikte eğer bu oyuncu altyapımıza geldiyse ve Appiah gibi elimizden kaçırdıysak önümüzdeki sezon Real Madrid veya Fiorentina'da oynadığı zaman ah-vah diye çok konuşulacak arkasından.

10 yorum:

ZqüR dedi ki...

nası yani.. gittim wiki ' den falan baktım ..bildiğin 2002-2003 galatasaray yazıyo.. yine mi lan, yine mi aynı şey.. bu kaçıncı.. hadi appiah çocuktu, yeteneğini tam keşfedemdin ama bu adam 18 yasındaymış be önemser insan bi..

alengir dedi ki...

Avrupanın büyük bir klubüne transfer olursa,atıyorum Real Madrid'e ahlar vahlar arasında Real'e gidiyor diyebilirmiyiz:)

firat selcuk dedi ki...

zaten real ve fiorentina ilgileniyor kendisiyle.. eğer olay doğruysa diyebiliriz, çok iyi bir sağ açık.. bakın özellikle vurguluyorum, sağ açık.. böyle bir fırsat kaçtıysa çıldırır insan..

EDDIE dedi ki...

wikiye inandınız?

firat selcuk dedi ki...

@eddie, yazıyı dikkatli okumadın herhalde.. wiki'de gorup bir kac kaynakta daha rastladıgımı soyledim..

ve ustune basa basa da yazmısım defalarca :
"Doğruluğundan emin olamamakla birlikte"
" Piatti'nin altyapıda oynamış olma ihtimali"
"altyapımıza geldiyse"

bir kesinlik yok işin içinde.. birisi saçmalamış ve aylardır orada duruyor da olabilir, doğru da olabilir, bilmiyoruz.. internetin ucu bucagı yok, olur da kendisine bir sekilde ulasırsak sorarız, neden olmasın..

Erk dedi ki...

Milan'a gelen hiçbir arjantinli tutunamamıştır.
Bir elin parmaklarına onlar tekabul ediyorlar

Adsız dedi ki...

Adamın o kadar iyi olduğunu nereden anladın peki? Başka bir araştırma yapmadım ama adam wikipedia'da 24 yaşında görülüyor, profesyonel olarak oynadığı maç sayısı çok az ve uzun süreli oynadığı tek kulüp bu son kulubü. Yani ben şu haliyle pek ışık görmüyorum.

Umarım Fiorentina'ya hayırlı olur alırsa...

EDDIE dedi ki...

evet kusura bakma hızlıca okuyunca yazıyı tam kavrayamamışım.

Ama yinede inanmayınız :D

Ayrıca benim son yıllarda Galatasaray altyapısında gördüğüm, bildiğim tek yabancı futbolcu Macar Daniel Tozser'dir. o da en ülkesine mi dönmüştü yoksa yunan ligine mi transfer olmuştu tam çıkaramayacağım şimdi. Siz daha iyi bilirsiniz.

firat selcuk dedi ki...

@eddie, debreceni'den gelmişti bize, kariyerinin daha ilk veya ikinci sezonuydu, 17-18 yasındaydı.. bir hatırladıgım ozelligi de rofleli gibi duran ambrosini-guti gibi sarı olan sacları.. oynanan maçta fatih terim çok beğenip almıştı.. bizde hiç oynamadı a takımla, ferencvaros'a dönüp orada iyi isler cıkarttı.. sonra bizim dizlerimize vurup "kacırdık adamı" dedigimiz aek kariyeri basladı, sampiyonlar ligi'nde soldan soldan orta kestigi zaman ah diyerek izledik adamı.. ben piatti olayına inanmak istemesem de, dogru olma ihtimali can sıkıcı.. hayır ulkesinden hic cıkmamıs olsa tamam da, roma'da da oynadı gozukuyor adam..

@erk, bak o noktaya iyi dikkat cekmissin, oradan bir post cıkar, yazmak lazım oyle bir sey..

@adsız, adamın iyi oldugunu gormek icin daha bir kac gun once ozetiniizledigim gimnasia lp macında da gozume takılan bir isimdi.. yani bu adamda is var.. unutmayalım hali hazırda luca toni gibi bir ornegimiz var, kariyerinde 20-25 yas arasını 2.-3. liglerde harcamıs, 28'inde italya'nın en iyi golcusu olmus bir adam..

aslında iyi oldugunu gormemiz icin floransa'ya veya madrid'e gelip imza atması yeterli olacaktır :)

Lev Kom dedi ki...

Türkiye'de oynamamış(denenmek için geldiyse bilemem) muhtemelen wikide hatalı bir bilgi var.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO