12.05.2009

"Keseyim Mi Topunuzu ?"

"Ferrari'den FIA'ya rest
Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun bütçe sınırlaması kararına sert tepki gösteri Ferrari takımı, yaptığı toplantının ardından, kuralın uygulamaya geçmesi halinde Formula 1'den çekileceğini açıkladı."

Düşünelim, günde 100 lira ile yaşamaya alışmışız hayatımız boyunca, bir kere bile 50 lirayla yaşamayı denememişiz, her şeyimiz 100 lirayla yaşamak üzerine kurulu... Sonra delinin biri geliyor, bize diyor ki günlük 40 lira harcayacaksın en fazla, ömrün boyu 100 harcadın, artık 40 harcayacaksın, 41 bile olursa seni öldürürüm diyor. Son derece saçma geldi sanırım, ki öyle de olması gerekiyor. Ferrari ve McLaren Mercedes'in başına gelen de bu işte. Az bile yapıyorlar FIA'ya, Toyota ve Redbull'un çekiliyoruz tehditlerine aldırış etmemişlerdi, Ferrari tokadı indirmiş oldu. Saçma sapan kurallar ve bunun getirisi olan mısır gevreği promosyonu gibi duran saçma oyuncaklara benzer araçlar. Bu sezon benim gözümde bir lekedir F1 tarihinde.

3 yorum:

Erk dedi ki...

FIA dan "herkes Palio yla yarışacak, modifiye yapılmayacak" demesini bekliyorum artık.
Yani nedir amaç eşitlik mi?
Eşitlikse hedef, yöntem yanlış. Sanki!!!

Consigliere dedi ki...

saçmalık açıkçası;

Max F1 dergide güzel yazardı.Bıraksa şu FIA başkanlığını da orda devam etse.Keza aptal aptal kurallar koymaktan başka bir işe yaramıyor..

DBergkamp10 dedi ki...

Renault'dan da benzer bir açıklama gelmiş.

Bütçe sınırlamasına karşıyım ve Ferrari taraftarı olarak destekliyorum bu hareketi.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO