26.05.2009

Not Defteri #21

  • Bu haftasonu değil de, geçen hafta, hani Eurovision'un olduğu, işte o hafta Marmaris'e gidip 4 gün kalmıştım ya, inanın bana o 4 gün sanki 4 dakikada geçti gitti. Sınavlar finaller derken 12 Haziran olsa da evime dönsem iyi olacak. 4. seneyi tamamlıyorum, İzmir'e hala alışamadım, Marmaris orada dururken İzmir'i sevemem.
  • Ekonomik kriz çok ilerledi evet ama ben de kendi kendimi krize sokuyorum gibi geliyor. Yemeksepeti'nde bir kaç yerden kampanyalı menü geliyor diye amaçsızca saldırıyorum. Lan sanki bedava oluyor öyle olunca, bende de var bi şeylik ama dur bakalım..
  • Yaz geldi ya, daha da Coca-Cola içmem. Benim için Coca-Cola sezonu kapatmıştır. 1.5 litrelik Lipton Ice Tea Limon'dur benim içeceğim. Su yerine bunu içiyorum yaz geldi mi. Tansaş yine 2 alana 1 bedava veya başka bir deyişle 3 al 2 öde olayına girerse o zaman cepteki tüm parayı, karttaki tüm limitleri feda ederim. Geçen sene gidip 12 tane ice tea alıp 8 tane parası vermek süperdi. Marmaris'te deli gözüyle bakanlar vardı bana.
  • Ice tea demişken, Burger King geçen sene büyük seçim menü alıp içeçeği ice tea isteyene king seçim ice tea veriyordu. Ben sabaha karşı 4-5 gibi gittiğimden merkezdeki Burger'da o saatte çalışanları tanır olmuştum artık. İçeceği ice tea alınca patates de büyümüyordu normalde ama bana patates yeni yapılmışsa onu da king seçim veriyorlardı çaktırmadan.
  • Sabah uyumadan böyle şeyler yiyorum yazın. O da gereksiz bilgi olsun, sonra ben kilo aldım, alırsın tabi.
  • Kilo demişken, korkudan 1.5 aydır tartı yüzü görmedim. Boy tam 1.80, kilo da geçen sene bu vakitler 61-62 gibiydi, zayıftım fazlasıyla. Yazın Burger King desteğiyle sınırlı kalmadı kilolar, Datça'daki evde denizden çıkıp akşama doğru bahçeye mangalı açıp açıp 2-3 kişilik beslenince olanlar oldu. 70'e çıktım yaz sonu. Kış gelince her zamanki gibi zayıflarım dedim ama ilk kez tersi oldu hayatımda, Nisan ayının ortalarında 77 kiloydum. Daha da bakmadım, 80 mi oldum aynı mı kaldım bilmiyorum.
  • Şu an durdum ve baştan okudum. Anladım ki benim 4 senedir olduğu gibi mayıs ayı gelince İzmir'i bırakıp Marmaris'e olmadı bir kaç günlüğüne Bodrum'a dayımlara kaçma zamanım gelmiş. Bir de karnım aç olduğu için yeme-içme ekseninde şeyler yazmamı doğal karşılayın.
  • Şimdi olsa da Steakhouse yesek. O olmazsa da Domino's'tan Italiano alsak yesek.
  • Tüm bunlar olurken artık hazırlansak, gitar dersine geç kalmasak..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ice Tea'yi su gibi tükettiğim için kendim yapmayı düşünüyorum. Sen de bir dene istersen:

http://www.cookingforengineers.com/recipe/121/Lemon-Iced-Tea

http://www.plan-an-elegant-tea-party.com/iced-tea-recipes.html

Gökh dedi ki...

sen de izmire üniversiteye gidip de gurbete alışamayanlardan mısın?

Mithra dedi ki...

Ne biçim midedir bu kardeşim?Başlığa bu sefer not defteri yerine "ne yer ne içerim" yazsaydın olurdu.Varsa yoksa nasıl tıkınırım demişsin adeta :D

firat selcuk dedi ki...

@chao grey, bu ekonomimi canlandırabilir yeniden, denemeliyim ilk fırsatta..

@benim, aynen de öyleyim, 4. senem de bitmek üzere ve ben hala izmir'i sevemedim.. marmaris dururken izmir hic mi hic cekici gelmiyor..

Gökh dedi ki...

franchi, benim 5. senem bitiyor ben de hala alışamadım. o yüzden seneye de burdayım galiba..

Turgay Keskin dedi ki...

4 sene yaşadım İzmir'de ama ben de pek sevemedim. İstanbul-İzmir kavgası yapardık ama Marmaris başka tabii. Bu arada açken bu post okunmamalı, spoiler ibaresi koymalıydın bence. :]

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO