6.05.2009

Sahibinden Ön Liberolar

Milan ve Emerson'un yolları ayırmasına kesin gözüyle bakılıyordu, sezon sonu beklenmeden bu gerçekleşmişti. Emerson'da futbola dönmeyecekmiş gibi bir hava oluştuğu söyleniyor ama ben döneceğini umuyorum, Mehmet Güven'in ön libero olarak meslek icra ettiği futbol dünyasında Emerson bu kadar çabuk yok olmamalı. Kulübünden ayrılması beklenen diğer isim de Maniche'ydi, o da sezon sonunu beklemedi. Bir türlü tutunamamış ve 32 yaşına gelmesine rağmen herhangi bir yerde efsaneleşememiş bir isim. Şu bulunduğu yerin çok daha yukarısında olması lazımda, yine de hakettiği değeri bulamadı dememek lazım, kendine etti daha fazla. Blogdaki seriye eklemeyi düşünmüştüm de, dış etkenlerden ziyade kendi hatalarıyla fazla yükselememiş bir ismi oraya katmak olmazdı. Neyse bunlar konunun dışındaki şeyler. Bu yaz Emerson ve Maniche gazetelerimizde ismi geçmesi muhtemel isimler arasında en kuvvetlileri. Bonservisleri yok, birisi La Liga'dan birisi de Serie A'dan gelme, bunlardan iyisi Şam'da kayısı.

Fotoğrafta da Ernst dikkatlerden kaçmasın, iki oyuncudan birisine tehlikeli hareket çalınmış mıdır merak ediyorum, sanki biri ötekinden intikam alırmış gibi olmuş anlık görüntüde.

1 yorum:

Erk dedi ki...

Emerson'dan hayır beklemeyelim bundan sonra.
Milan'a geldi ve yatmaktan başka birşey yapmadı. R'Dinho geldiğinde "11 emerson 11 R'dinho'yu yener dedi" M.city iddalerı çıktığında "Kaka'da Real'i istiyor" dedi. kendi ipini çekti. Nifak tohumu sadece.
Ayrıca Emerson'un oyuna girdiği maçları inceleyelim. ne zaman girdi Milan gol yemiş. ilk 11 se Milan kesin gol yemiştir.
Bu adamın içindeki futbol aşkı yerini pijamayla mangal yapma sevdasına bırakmış.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO