20.05.2009

Studio Plastico

Bu adamların ilk albümleri Undertone'u 3 gün boyunca evde bulunduğum her saniye dinlediğimi bilirim. Tamam Tool güzel, Kurban güzel, başladı mı duramıyor insan ama elektronik de güzel be. Her zaman davul, elektro ve bas yetmiyor, araya başka renkler de almak gerekiyor. Prodigy ve Portecho her gün albüm yapsa "neden günde 2 tane yapmıyorsunuz" diye isyan ederim, o noktaya getirdiler beni. Studio Plastico ve Invaders Must Die'ın aynı dönemde çıkması ayrı bir talihsizlik örneğidir benim gözümde. Birini dinlerken ötekini dinleyemiyor insan, ayıp oluyor diğerine.

Gelelim albüme, şarkılar şöyle sıralanıyor :

1. Studio Plastico
2. Crazy Nights
3. La Ligne De Change
4. Everything There To Know
5. Anna Karina
6. Stream of Air
7. Shooting Stars
8. Let`s Move
9. Difference
10. Eastern Funeral
11. Grain of Me
12. Glass And Stone

Şu güzel şu değil diye ayırmak istemiyorum esasında ama Studio Plastico ayrı bir olay olmuş albümde. Hani sansasyon yaratan klibi yüzünden demiyorum bunu, müziğin kendisine dayanarak söylüyorum. Albüme adını vermeyi sonuna kadar hakeden bir şarkı. Diğerlerini ise ayıramıyorum daha güzel daha iyi diye, hepsinde farklı tonlar var, hepsi ayrı güzel. Anna Karina'da melodi güzel mesela sonlara doğru, Grain of Me'de ise vokal alıştığımızdan biraz farklı geliyor... Böyle böyle ufak detaylarıyla her şarkı kendi arasında mükemmel olmuş. Ayda 1-2 defa orjinal albüm alırım, ileride güzel bir koleksiyonum olsun diye ve o koleksiyonda böyle bir albümü barındırdığım için fazlasıyla şanslı hissediyorum kendimi. Tan Tunçağ ve Deniz Cuylan'a ne kadar teşekkür etsek az, 3. albümü dört gözle bekliyorum şimdiden, umarım arayı açmazlar 2 seneye çıkarırlar yenisini de..

Albümde klibi olan ilk şarkı da Studio Plastico'ydu ama öyle bir klip böyle bir ülkeye fazla geldi. Adamlar anlatmak istediklerini çok güzel ve anlaşılır bir dille anlattılar aslında, o konuda şüphem yok da ülkede bunu ters yöne çekmeyi başaracak zihniyet bol olduğundan yazık oldu güzelim klibe. Bu hoş klibi kafası/beyni almayan kesim ortalığı galeyana getirince Portecho da klibi yayından çekme kararı aldı :

Bu da tünelciler için link : http://www.youtube.com/watch?v=tMzUo8WeQz8

1 yorum:

Aisilra dedi ki...

dun bahcesehir universitesindelerdi dumanla birlikte.lanet finaller projeler yuzunden kacirma zorunda kaldim...portecho turkiyeye gercekten cok cok fazla bir grup bir papers`i bir undertone`i , one of a kind`i dinleyince bunu rahatlikla anlayabiliyorduk yeni album de ayni lezizlikte.bant dergisinin ocak-subat sayisinda yeni albumdeki sarkilarla ilgili tek tek yorumlari var tan tuncag ve deniz cuylanin.hos yeni bi blog acip adini stadiumplastico koymayi bile dusunmustum :D neyse eski blogu yeniden canladiralim olmadi

soscagon.blogspot.com

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO