3.05.2009

Wolfsburg 4-0 Hoffenheim

Bugün El Clasico'ya yoğunlaşmışken arkaplanda oynanan güzel bir maç daha vardı. Wolfsburg ilk yarıda gol atamadığı maçın ikinci yarısında Hoffenheim'ı sahadan sildi. Grafite ve Dzeko'nun önderliğinde ligin ikinci yarısında müthiş bir çıkış yakalayan Wolfsburg kendisinin tam tersi istikamette giden Hoffenheim'ı yendi. İlk yarı şampiyon olur mu olamaz mı diye Almanya'nın değil tüm Avrupa'nın gündemine oturan takımın dibe vurduğu maç oldu. Dzeko 3 tane gönderdi rakip kaleye, sonra da Grafite skor tabelasında adının geçmesi için 4. golü penaltıdan yolladı. İlk yarı iyi oynayan ve soyunma odasına giderken alkışları hakeden ilk isimlerden olan Hildebrand ikinci yarı Hoffenheim adına tutmayan aşı olduğunu bir maçta daha ispatladı. Sezon ortasında takımın as kalecisini değiştirmek Ibisevic'in sakatlığından sonra ikinci büyük etken oldu Hoffenheim'ın çöküşünde. Wolfsburg ise Bayern dışında alıştığımız diğer üst düzey takımların arasından sıyrılıp şampiyon olursa biraz Sivasspor tadı yaşatacak Almanlar'a. Felix Magath bizde Laila yok Hallelujah var diye bir açıklama yaptı mı bilmiyorum ama Bülent Uygun gibi antipatik olmadığı kesin..

Sözün özü, iki takımın ilk yarı ve ikinci yarı performanslarına kısaca bakınca sezonun en anlamlı maçıydı Almanya ligi için. Bir tarafta yüksekten uçarken yere çakılan mavi formalı köy takımı, diğer tarafta Avrupa kupaları hedeflerden şampiyonluğun bir numaralı adayı olan Volkswagen'in takımı..

3 yorum:

Hüseyin A. dedi ki...

eskiden beri almayan'yada bu takıma sempati duyarım nedendir bilmem gerçi villareal ve bu takım ornegınde oldugu gibi kucuk sehırlerın bu derece iddialı takımları olması galiba beni mutlu eden

Erk dedi ki...

Wolfsburg şampiyon olacak dimi.

firat selcuk dedi ki...

erk, buyuk ihtimalle oyle olacak.. iceride sanki barcelona gibi rahatlar.. bu macta oldugu gibi bir anda golleri bulup rakibi sasırtıyorlar..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO