18.01.2010

Dakar 2010'da "Çöl Kaplanı" Zirvede!

Fotoğraftaki adamı bol bol alkışlayalım, zira şu an Dakar 2010'da zirveye oturmuş bir sporcuyu görüyoruz. Dakar Türk Takımı'nın iki sporcusu var bilindiği üzere : Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar. Bu isimleri sporla az çok ilgilenen herkes yakından tanımasa da bir kaç kez duymuştur. Her sene inatla gidiyor ve bir şeyler yapmaya çalışıyor bu adamlar. Kutlu Torunlar bir kaç gün önce Türkiye'ye dönmüştü geçirdiği kaza sonucu kolu kırılıp yarış dışı kaldığı için. Kemal Merkit ise yoluna devam ediyordu bu zor yarışta. Daha önce 4 kez bitirdiği Dakar Rallisi'ni 5. kez bitirmek için mücadele ediyordu. Toplam 9000km'lik zorlu etapları başarıyla tamamladı bu haftasonu ve genel klasmanı 49. sırada tamamladı.
Ancak kendisini zirveye çıkaran haber ne 5. kez tamamlaması ne de 49. sırayı alması. Kemal Merkit'in önünde yer alan 48 sporcunun hepsi mekanik destek alarak yarışan sporculardı. Kemal Merkit ise mekanik destek almadan bu yarışı tamamlayanlar arasında ilk sırayı alıp podyumda bu alanda zirveye çıktı dün(17 Ocak pazar). Her sezon ölümle sonuçlanan kazaların yaşandığı, değil podyuma çıkmanın bitirebilmenin bile başlı başına bir olay olduğu Dakar'da en tehlikeli dalda(motosiklet) 5. kez finiş görüp hiç bir mekanik destek almadan zirveye çıkmak çok büyük bir olay. Türk spor tarihinde önemli olaylardan biridir bu. Bir gün teknik ve mekanik destek alıp kendi dalında tüm sporcular arasında genel klasmanda zirveye çıkar mı bilinmez ama bu başarı şimdiden unutulmazlar arasında yerini aldı o kesin. Daha iyisini yapmak yine Çöl Kaplanı Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar'ın ellerinde.

Tebrikler Kemal Merkit!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bir de "birkaç genci daha çekebilsek bu işe" diyor kendileri. ülkemizde yetenekli genç çok. avrupa enduro yarışlarında dereceye giren bir ton sürücümüz var. gelgelelim destek yok, sponsor yok. bir yarışçının sırf dakar'a katılma maliyeti 65 bin euro. çok mu lan?linderoth'un yıllık masrafıyla dakar'a 20 yarışçı sokardık.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO