8.01.2010

İngiltere'de Spor Tatile Çıktı

Görüntü Guardian'dan, Henley Town FC'nin sahasını fotoğraflamışlar ki ekstra bir yoruma gerek yok her şey ortada. Olumsuz havanın futbola büyük darbe vurduğu İngiltere'de ertelenen maç haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Önümüzdeki hafta sonunda League One ve League Two'da toplamda sadece 3 maç oynanacak, diğerleri ertelendi federasyon tarafından. Oynanacak olan 2 tane League One ve 1 tane de League Two maçı var. League One'da sahaya çıkabilecek şanslı(!) takımlar şu maçları oynayacaklar : Leeds Utd.-Wycombe Wanderers ve Norwich City-Exeter City. League Two'da ise tek maç var ve o da şu : Northampton Town-Chesterfield. İşin ilginç yanı League Two'nun tek maçının da oynanmama ihtimali var çünkü Northampton kulübü taraftardan yardım istemiş zeminin temizlenmesi için. "Bu havada maç izlemek istiyorsanız gelin sahayı temizleyin" demişler kısacası..

Bu 3. ve 4. kademedeki liglerin kötü havadan en fazla pay alan lig olmaları sürpriz değil, çoğunun stadı üst liglerdeki takımlar gibi kapalı ve daha az kar yağışı alan bir yapıda olmadığı için erteleme kaçınılmaz oluyor. İngiltere'nin 2. kademe ligi olan Coca-Cola Championship'te ise işler biraz daha yolunda gözükse de ertelenen maç sayısı her an artabilir. 12 maçın 4 tanesi ertelenmiş durumda ben bu satırları yazarken. Bu akşam TSİ 21.45'te oynanacak olan West Bromwich Albion-Nottingham Forest maçı ise WBA tarafından garantiye alınmış durumda, zemin altı ısıtma sisteminin zeminin futbol için uygun hale gelmesini sağlayacağını bildirmişler.

En üst kademe olan Premier Lig'e göz atalım bir de, şimdilik sadece Fulham-Portsmouth maçı ertelendi. Yine ben bu satırları yazarken Liverpool da Tottenham'a maçın ertelenmesini teklif etti. Gerekçeleri ise Anfield'ın buz tutmasından ziyade traftarlar için yeteri kadar güvenli bir ortam oluşmaması. Maça gelecek taraftarların güvenliğinden emin olamadıkları için maçın oynanmamasını istiyorlar ki bu sebepten ertelenmesi gündemde olan tek maç da bu değil. Fulham maçında da güvenlik konusu ertelemenin ana sebeplerinden biriydi ki Sunderland-Bolton maçı için de şehrin Güvenlik Danışma Kurulu taraftarların güvenliğinin garanti olmadığını açıklamış durumda. Arsenal, Birmingham City, Hull City ve Burnley kulüpleri ise taraftarların güvenliği konusunda garanti vermiş durumdalar. Wigan ise kesin bir dille taraftarlarının maça gelmesini istiyor ve güvenlik konusunda sıkıntı olmayacağını belirtiyor.

Futbolda durum böyleyken diğer sporlarda da ertelemelerin ardı arkası kesilmiyor. Rugby liginde de bir çok maç çoktan ertelenmiş durumda. Pazar günü oynanması gereken bir dostluk maçı bile ertelendi rugbyde.. Bununla birlikte at yarışları ve köpek yarışları da ertelenmiş durumda pistlerdeki buzlanma sebebiyle.

Son olarak İskoçya Kupası'ndaki 10 maçın da başka bir tarihte oynanacağını not düşelim..

Ekleme, Saat 14.50 : Burnley-Stoke City maçı da ertelendi Premier Lig'de. Burnley'in güvenlik garantisi pek işe yaramamış anlaşılan..

Ekleme, Saat 15.20 : Bir kayıp daha verdi haftasonu fikstürü, beklendiği gibi Sunderland-Bolton maçı da bir başka bahara kaldı..

Ekleme, Saat 17.58 : Maç SKY'da canlı yayınlanacağı için erteleme konusunda hem federasyona hem de Tottenham'a başvuru yapan Liverpool'un isteği kabul gördü, Liverpool-Tottenham maçı da kara gömülenler arasındaki yerini aldı. Burnley güvenliği garanti etmişti ama Stoke ile oynayacakları maç ertelenmişti yine de. Güvenliği garanti eden takımın maçı bile ertelenirken güvenlik konusunda endişe eden Liverpool'un maçının iptali beklenen bir şeydi haliyle..

Ekleme, Saat 19.30 : League Two'da bu haftasonu maç kalmadı gelen son haberle birlikte. Northampton Town-Chesterfield maçı da ertelendi, taraftarlara zemini temizlemeleri konusunda bir çağrı yapılmıştı ama sonuç çıkmadı, bir kaç forumda "buz tutan zemini biz nasıl temizleyelim!" diye çıldıran taraftara denk gelmiştim zaten ertelemeler ile ilgili ilginç tepkiler ararken..

Ekleme, Saat 20.10 : Premier Lig'de de ertelenen maç sayısı %50'ye ulaştı, Hull City-Chelsea maçı da nasibini aldı kötü havadan.

Ekleme, Cumartesi Saat 12.45 : Wigan Athletic-Aston Villa maçı da gitti, geriye Arsenal-Everton ve Birmingham-Man. Utd. kaldı cumartesi günü için.

1 yorum:

Can dedi ki...

League Two takımı Darlington'ın Facebook sayfasına üyeyim; 2 haftadır düzenli olarak sahayı temizlemeye çağırıyorlar taraftarı. Birkaç sefer Yozgat'da sahanın temizlenmesine yardım etmiştim. Eğlenceli oluyor.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO