21.01.2010

Yarı Finaldeyiz : Fiorentina 3-2 Lazio

Çeyrek finale yükselirken sahamızda 3-2 kazanmıştık, çeyrek finali aşıp yarı finale adım atarken de yine aynı skoru elde ettik. Chievo maçı biraz sıkıntılıydı ancak bugün nispeten daha rahat bir maç oldu skor tabelası pek öyle demese de. Bugün yine bir sürpriz bekledim ben kadroda ama maçın ciddiyeti genç oyuncuların önüne geçince dileğim gerçekleşmedi. Tek sürpriz stoperlerdeydi, Gamberini ve Felipe yerine Natali-Kroldrup ikilisi vardı ki genç oyuncular değiller bunlar. İkisi de ara ara rotasyonda yer bulan isimler ki zaten yaşı çok genç olan yıldız adayı bir stoper yok takımda. Standart bir Fiorentina sahadaydı diziliş olarak, çift forvet, destek olan iki kanat oyuncusu, Montolivo'ya ortada eşlik eden defansif isim ve 4'lü savunma. İşin güzel yanı De Silvestri'nin 11'de başlamasıydı. Comotto'nun yerine bulduğu şansı iyi değerlendirdi. Bu iki sağ beki kıyaslayınca De Silvestri çok daha agresif ve korkusuz oyunuyla öne çıkıyor, artık formayı alma zamanı geldi ligin ve sezonun kalanında. En azından Comotto'dan daha fazla şans bulmalı bu iki oyuncu rotasyona girecekse bile. Belki Ljajic'i görürüz diye beklemiştim bir de ama o da gerçekleşmedi, yedekler arasında bile değildi.
Maça geçecek olursa heyecan namına pek bir şey olmadığını söyleyebilirim. Mutu'nun erken gelen golü bizi rahatlattı, izleyenler görmüştür rahat bir ilk yarı geçirdik. Lazio da biz de ligdeki kötü durumu kafaya takmış olmalıyız ki böylesine sıkıcı bir maç izledik. Maçın bu denli ruhsuz ve sıkıcı geçmesinin diğer önemli sebebi de tribünlerin hemen hemen 4'te 3'ünün boş olmasıydı. İtalya'da da bizde olduğu gibi maçın önemine bakmaksızın hava buz gibi olursa bir de hafta içi olursa tribünler boş kalabiliyor. İlk yarıdaki zevksiz futbol devrenin sonlarında Fiorentina adına skorun 2-0 olmasıyla birazcık katlanılabilir bir hal almıştı ikinci yarıya girerken. Kalan 45'lik bölüm Lazio'nun erken golü ile açılınca ufak çaplı bir gerilim oldu ama Fiorentina'nın maçı bırakmayacağından adım gibi emindim. Çünkü maçta iki taraf da ilk yarıdaki skoru kabullenip gitse şaşırmazdım. Lazio 2-1 yaptıktan sonra biraz tempo yakalamak istese de başarılı oldukları söylenemez. Rahat attığı ilk golün ardından 2. golde düzgün ve sert vuruşla kalecinin müdahalesine rağmen golü bulan ve farkı 2'ye çıkaran Mutu, Kroldrup'un kolayca attığı 3. golde de "düzgün yapamadığı kafa vuruşu" ile pay sahibi olup tüm gollerin altına imzasını atmış oldu. Skor 3-1 olduğunda Fiorentina yine sakin bir oyun anlayışına döndü, Lazio yine farkı 1'e indirip ufak çaplı stres yarattı ama defalarca tekrarladım yine tekrarlıyorum bu maçta hiç bir aksiyon bu sıkıcı ortamı bozamazdı.

Neyse ki son 16 dakikada Federico Carraro oyuna girdi de dikkatleri oraya yoğunlaştırıp bir genç yetenek izleme şansı bulduk. Hücum hattına genç bir yeteneğin girmesi takımda biraz hareket getirdi, Carraro'nun şansı da yaver gitti biraz topla oynayıp pozisyon buldu ve kendini göstermiş oldu. Chievo maçında da aynı süreyi bulmuş ama hiç gözükmemişti, bugün kafalarda olumlu fikir oluşturdu. Benim aldığım ilk izlenim Mutu gittiği zaman aynı işi yapıp Gilardino'ya alternatif bir oyuncu olabileceği yönünde. Mutu'dan nefret ediyorum doğru ama Carraro'nun Mutu'ya benzer olduğunu söylüyor olmam kötü değil olumlu anlamdadır. Şöyle açayım : Mutu ne yapar oyunda ? Sert şut atar, hızlıdır(eskiden) ve adam geçip kendi şut şansını kendisi yaratabilir.. Carraro da öyle işte.. Mutu'nun oyun tarzında bir problem yok, kendisini sevmiyor oluşum tamamen kendi egosunu düşünüp takımın oyununu bozması, en ufak olayda takımı hiçe sayıp kendini kahraman gösterme çabası.. Takım oyununa katılıp sistemi bozmasa işe yarayabilir ama olmuyor, olamıyor.. Neyse, Carraro böyle işte, 2 sezon içerisinde Babacar ile birlikte gencecik iki tane başarılı golcümüz olacak bunu anlıyoruz..

Lazio'ya değineyim biraz da bitirmeden evvel.. Orta sahada Dabo gibi bir çıkmaz var ellerinde, kurtulmaları lazım bu adamdan bir şekilde. Kariyeri sırasında hiç bir şekilde bu adama olumlu bakamadım, yine bakamıyorum. Lazio bu adamdan kurtulmuşken tekrar niye geri aldı 1.5 sene önce diye düşünüyorum, mantıklı cevap gelmiyor aklıma. Kalede de bir istikrar problemi var Lazio'nun her ne kadar son zamanlarda Muslera zaman zaman başarılı maçlar oynayıp yerini sağlamlaştırdı ancak son 3-4 sezonda çok kaleci değiştirdi Lazio. Zarate'nin de inişli çıkışlı formunun bu aralar "iniş" kısmında olduğunu belirtmek lazım. Rocchi de 1 sene önce kurtulduğu ağır sakatlığın izlerini taşıyor hala, onu da eklemek gerek.. Böyle ayrı ayrı şeyler birleşince Lazio'nun düşme potasında olması büyük sürpriz değil. Lazio'nun ihtiyacı olan şey orta sahayı iyi yönetecek bir isim ve Zarate'nin 2008/2009 sezonu başındaki gibi bir form yakalaması. O dönemdeki Zarate büyüleyiciydi her futbolsever için.

2 yorum:

Canas906 dedi ki...

Lazionun en büyük problemi dediğiniz gibi ortasaha da oyunu yönlendirecek bir oyuncu yok laziodan kolarov hakkında bir değerlendirme yapmamışsınız o biraz garibime gitti

Adsız dedi ki...

maçı izledim,oldukça zevkli heyecanlı bi maçtı,yarı final maçları nasıl sonuçlanır bilinmez ama aklımdan juve-fiore finali geçiyo.serie a forever

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO