25.01.2010

Yine ve Israrla : Neden Bu Devre Arası ?

Devre arasının klişe bahanelerinden biridir kışın sert ve soğuk geçiyor olması. İspanya'da İtalya'da bizdeki gibi buz kesmiyor ortalık o yüzden devre arası kısa oluyor orada, 1-2 haftayı geçmiyor denir durur.. Belki bininci baskı olacak bu neden diye ama dillendirmek lazım ki unutulmasın bu olanlar. Haftasonu Süper Lig'de 2 maç oynanamadı, bazıları ise buzun üzerinde oynandı. Türkiye liglerin tatile girdiği dönemde bahar aylarını kıskandıracak bir kış yaşıyordu, sıcacık havada utanmasak tişört ile gezecek durumdaydık Aralık sonunda ve Ocak başında mevsime aldırmadan. İngiltere'de kar yüzünden ilk 4 ligde 30 civarı maç iptal olunca da bizim devre aramızı savunanlar olmuştu, sebep de şuydu :

- İngilizler ara vermiyorlar kışın ortasında, böyle bütün maçlar iptal oluyor işte!

Eee ? Sen bahardan kalma havada devre arası tatili yapıp yılın en soğuk ve en aşırı kar yağışlı günlerinde maç oynatıyorsun, nasıl olacak ?

Lige devre arası verip Türkiye Kupası adı altında bir takım amaçsız grup müsabakasına yelken açıyorsun, sonra esas futbol oynanmaya başladığı zaman, insanların statları daha fazla dolduracağı zamanda hava engeline takılıyorsun. Güzel hava sayesinde kış ortasında tribünlerin %90-95 oranında dolacağı bir ortamda oyun oynamak varken buz gibi havada %50 doluluğa şükreder bir halde oyun oynanıyor. Yok mu bu işte bir tutarsızlık ? Yok mu dengesizlik ? Dikkat ettim ama ya bahseden olmadı ya da ben kaçırdım, bir tane bile yönetici çıkıp da şu konudan bahsetmedi. Bahar havasında tatil yaparken neden buz pistinde ayakta kalma mücadelesi veriyoruz diyen olmadı. Devre arası fikrinin gözden geçirilmesi şart artık Türkiye'de. En az 1 ay sürüyor ara, bazen de 1.5 oluyor. İzleyici kaçıyor, soğuyor, uzaklaşıyor böyle olunca..

Devre arasını 2 hafta tutun, Aralık ayının son haftası ile yeni yılın ilk haftası lig olmasın, 15 günlük boşluk yeter de artar bile fazla fazla.. Zor bir şey mi şunu uygulamak ? Kulüpler Birliği şu konuda isyanını dile getirip Türkiye Kupası'nı orjinal formata sokup devre arasını da kısa tutun diye baskı yapsa olmayacak iş değil sanki.. Ha diğer bir çözüm yolu 20 takımlı bir Süper Lig olur ama bu ülke ona daha hazır değil.. 18 takım ve 34 hafta ile işin içinden çıkamayanlar 20 takım ve 38 hafta ile iyice karıştırırlar işi..

Not: Fotoğraflar ntvspor.net'ten..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO