27.08.2010

Alessio Cerci Fiorentina'da!

AS Roma'nın Championship/Football Manager efsanesi olan altyapı çıkışlı golcüsü Alessio Cerci'yi transferin son haftası kadroya kattık. 5 senelik sözleşmeye imza attı. İşe yarar mı yaramaz mı bunu zaman gösterecek elbette ama 5 yıllık sözleşmeye boşuna yanaşmayız gibime geliyor, iş yapacak sanki kendisi. En azından basit bir rotasyon hamlesinden fazlası gibi duruyor. Mihajlovic'in gelecek planları arasındaydı bu isim belki de.

Bu transferi gözümde önemli kılan bir nokta daha var ki duyunca burayı okuyan sizler de şaşıracaksınız muhtemelen. Kendisine Fiorentina dışında bir takım daha talipmiş: Manchester City. Takımın başındaki isim Mancini olunca bir İtalyan oyuncuya göz koyması normal gelebilir ancak takım City olunca şaşırıyor insan. İstese alamayacağı forvet sayısı çok az bu takımın, o rotasyona çok daha büyük isimleri katabilecekken Mancini'nin de Cerci'yi istemiş olması ilginç. City'de oynamak varken Cerci'nin Fiorentina'yı istemesi ise daha da ilginç. Gerçi forma şansı konusunda Fiorentina daha mantıklı duruyor da Mancini-City ikilisinin talip olduğu bir oyuncu olması Roma'da bekleneni veremeyen oyuncunun yüksek potansiyelinin ve olası bir patlama yapmasının habercisi gibi sanki. City olayı olmasa çok ümitlenmezdim ama bu olay transferi bir hayli ilginç kıldı sonuç olarak.

İlginç bir olayla başladı Cerci-Fiorentina birlikteliği, umarım güzel devam eder.

Son bir not: Cerci Fiorentina'da 24 numaralı formayı giyecek. 24 numara Santana'ya aitti önceki sezonlarda, o gitti mi diye merak edenlere de haberi verelim; adamım Santana'm 7 numarayı aldı.

2 yorum:

alessio cerci dedi ki...

şu haberi okurken nasıl kendimle çeliştim anlatamam.blogun rengini bile değiştirmek geldi aklıma.bana romayı sevdiren adam.yıllardır acaba bekleneni verebilcekmi diye takip ettiğim adam.ama romadan ayrılma ihtimalini hiç düşünmemişim.şu saatten sonra en az senin kadar desteklicem galiba cerci'li fiorentinayı.

alessio cerci dedi ki...

bir de ek olarak bare burada 26 giyseymiş:)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO