30.08.2010

Kaza Kurşunu Olsun Bu


Fiorentina sezonu Napoli beraberliği ile açtı. Rahat galibiyet beklemenin zor olduğu bu maçta iki devrenin ilk 15 dakikalarına bakabildim Galatasaray maçı ile çakıştığı için. Şanslıyım sanırım ki iki golü de görebilmiş oldum. Fiorentina'nın yediği golde özette belli olmuyor ama maç içinde görüldü top çizgiyi geçmiyor tam çizgiye düşüyor. Sezonun daha 7. dakikasında hakem hatası ile canımız yandı ve bu kritik karar De Sanctis'in insanlık dışı performansı ile birleşince ortaya puan kaybı çıktı.

Maçta gözler Mihajlovic'in oynatacağı oyunun ve yeni transferlerin üzerindeydi. Mihajlovic'in takımının kötü geçen 2009/2010 sezonundan sonra gözlere ziyafet çektiğini söylemek lazım. Basit pozisyonları üretmekte bile zorlanan şu yetenekli kadroya istenen futbolu oynatacak kendisi buna inancım iyice arttı ilk maçla birlikte.

Transferlere gelirsek de D'Agostino'nun golle başlaması iyi tabii ki ama daha önemli olan bir şey var ki Montolivo ile uyum sağlayacağının sinyallerini verdi. Bu ikili birbiriyle uyumlu olduktan sonra Fiorentina'da orta saha sorunu kökten çözülür. Bir de Bolatti'yi son anda göndermezsek Bolatti ve önündeki Montolivo-D'Agostino ikilisi efsane bir kurgu olabilir bizim için. Diğer yeni oyuncu Cerci ise ikinci yarı forma şansı bulup 2-3 pozisyon yaratıp ilk maçından alkışla ayrıldı. Uzaktan attığı serbest vuruşla bize sezon içerisinde bu tipte birkaç gol izleteceğinin sinyalini verdi. Ayrıca ceza sahası içinde de gücünü iyi kullanıp arkadaşlarına pozisyon açtı. Maç başına en az yarım saat oynaması şart gibi duruyor dün geceki gibi verimli olmayı sürdürürse.

İki takımın da gollerini yeni transferleri ile bulduğu maçın özeti ile yazıyı bitirelim:

4 yorum:

Adsız dedi ki...

italya ligi türkiyede yayınlanıyomu

firat selcuk dedi ki...

henuz yayın hakkını alan bir kanal yok..

Adsız dedi ki...

Uzak ara daha iyi kadrosu olan Napoli karşısında Fio'nun beraberlik alması başarıdır bence..

ugur dedi ki...

De sanctis'teki bu blokaj yeteneğini biz niye hiç görmedik. Pozisyon alma halen süper de.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO