27.08.2010

Tünel Sıçanları


Öncelikle Bursaspor maçından sonra çizdiğim umutlu tablo ve onu ısrarla savunduğum için özür dilerim. Son dakikada gelen 1 golle mi bu düşüncelerin değişti diyeceksiniz, golden ziyade gol pozisyonunun gelişimi... Maç üzerine çok şey söylenecektir, ben bu moral bozukluğuyla yanlış saptamalar yapabilirim.

Geçtiğimiz sezon gelen başarısızlıklar, son haftalarda tribünlerden Galatasaray Kaptanı'na edilen laflar, bu sezonki transfer dönemindeki plansızlık, parasızlık ve iç çekişmeler bu hale getirdi bizi. Bir tünele girdik.Öyle bir tünel ki sonundaki ışık o kadar ufak ki, var mı yok mu bilmiyoruz. Bizim için aslında ışık var çünkü "Galatasaray'ın adının olduğu her yerde umut vardır".

Ancak tünele omuz omuza girmedik. Biz öyle sanarken içten içten bizi oyalayan sıçanlar var. Tünel Sıçanları.

Bursaspor maçında Kewell-Hüseyin ite kaka tartışırken yanlarına hiçbir Galatasaray'lı oyuncu gitmiyor, zaten orada olan Hakan Balta ise o tarafa bakmadan içeri doğru girip pozisyon alıyor. Bugün izlediğimiz Karpaty maçında bir rakip oyuncu bizim oyunculardan birisine (hatırlamıyorum kim olduğunu) parmağını salladı diye oraya koşarak geliniyor ve arkadaşlarını savunuyorlar.

Ben bunu gördükçe ekran başında çılgına dönüyorum, bu muameleyi gören oyuncular ne yapsın ? Bir şey yapmıyorlar tabi, bu adamların ne bok olduğunu zaten 2 sene öncesinden biliyorlar.

2 sene önce de ortada hiç bir şey yokken, gereksiz bir kaptanlık davasıyla ortalığı gerdiler, istediklerini yaptılar. Kaptanlık pazubandının takıldığı kişilere bile dil uzatacak kadar kendini bilmez hale dönüştüler, adamlara laf ettiler. Sonra kaptan oldular. Son yıllarda en keyif aldığım kadroyu kendi egolarını tatmin etmek için parçaladılar.

İşin en garip kısmı bütün bunları yapan, Galatasaray'ın kaptanı, sadece sırtına geçirdiği forma numarasıyla, koluna taktığı pazubantla efsane olunacağını sanıyor.

Ben bu filmi daha önce görmüştüm ve beğenmemiştim.

6 yorum:

Burak Kereci dedi ki...

Zaten ortada bir kaos var.Bu hafta sonu Rijkaard Arda,Servet,Balta,Ali Turan gibilerini kadroya falan almasın... Gençlerle falan çıksa daha kötüsü olamaz zaten...

csyasoo dedi ki...

Allah sonumuzu hayr etsin.

Şu lafı diyecek konuma bizi getirenlere diyecek çok şey var ama ...

Adsız dedi ki...

çok güzel anlatmışsın. kaptanlık isterim diye takımı birbirine katanlar, keyfi gelince oynayan kaptanlar falan filan... güzel bir yazı.

Adsız dedi ki...

Hep söylüyorum biz 2008'de şampiyon olmayacaktık.Bu farelerin palazlanıp istediğini yapabileceklerini sanmalarına sebep oldu.Rijkaard'ın esas mücadelesi ne ligte,ne kupada,ne de basınla.Esas mücadelesi içerde. Gerets ve Skibbe'yi yediler.Umarım bir mucize olur ve Rijkaard bu zor mücadelesinde başarılı olur.

Adsız dedi ki...

Artemio hala ne kadar olumlu olduğunun farkında mısın?Şu dediğin bizi içten oyanlar,takımın kaptanı dediğimiz adam ne yapıyor bu bizi içten oyanlara?Sence şu olayların birini çözecek ağırlığı -hadi kaptanlığını geçtim- herhangi zor bir durumda aksiyon alma,kendini ortaya koyma gücü var mı?Dünkü maçta da gördük,ne oynadı,ne yaptı?90 dakikanın sonunda yaptığını,maç boyunca yapsa böyle mi olacaktı?
Kaptan yaptığımız adam takımdaki yeniçeri ordusunun başıdır,bir kelle alınacaksa ilk sırada gelir,düşüncem budur.

firat selcuk dedi ki...

@adsız,
yazılarda yazı sahibine soru sorarken kimin yazdıgına dikkat edelim lutfen, unutulmasın ki bu blogda 5 kisi yazıyor, yazıyı os'un yazdıgını gormemissin veya dikkat etmemissin buna..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO