23.07.2011

Andrea Lazzari Fiorentina'da

Bergamo-Floransa hattı yine işlemeye başladı. Atalanta'da adını bir şekilde duyurup İtalya'da iyi bir yer edinen futbolcuların bazıları Floransa'ya uğramaya devam etmekteler. Son isim Atalanta çıkışlı olan Lazzari oldu.

İtalya'da artık alıştığımız %50 ortaklık ile transfer oldu Fiorentina'ya. Yani kendisini almak isteyen hem Cagliari'nin hem de Fiorentina'nın kapısını çalacak. Kontratının yarısını aldık ama bu sezon Fiorentina forması ile izleyeceğimiz yazıyor gelen ilk bilgilerde. Muhtemelen iyi bir performans sonrası kalan yarısı da alınacaktır ve Cagliari aradan çıkmış olacaktır.

Lazzari'nin adı sezon boyu Milan ile anılmaktaydı ancak adresi orası olmadı. Aquilani'nin kiralanmak üzere olduğu günlerde üzerine bir de Lazzari'nin gelmesi akıllara Montolivo'nun geleceği ile ilgili sorular düşürüyor. Gitmesine hemen hemen kesin gözüyle bakılıyordu ancak bunun seneye gerçekleşeceği düşünülüyordu. Bu iki transferin gerçekleşiyor olması Montolivo'nun Milan'a gidebileceği söylentilerine biraz anlam kazandırdı sanki.

Lazzari'nin transferinde geçen ücretten de bahsedelim: Fiorentina ile bahsettiğimiz yarım sözleşmeyi üç seneliğine imzaladı. Cagliari'ye Lazzari'nin kontratının yarısı için 2.5 ile 3 milyon € arası bir para ödenecek. Oyuncu ise sezon başına 800.000 € alacak Fiorentina'dan. Performansa göre de 250.000 € civarı bir bonus alabilecek.

Son olarak, Cagliari'nin 10 numaralı formasını giyerken Fiorentinalı oldu ve Mutu sonrası Jovetic'in giymek istemediği, Ljajic'in de pek sıcak bakmadığı 10 numaralı formanın yeni sahibi olmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO