25.07.2011

Tour de France 2011

Son yılların en keyifli bisiklet organizasyonu dersek küçümsemiş oluruz bu efsane turun 2011 versiyonunu. Son yılların en keyifli, heyecanlı ve güzel spor organizasyonu oldu.

Cadel Evans sarı mayoyu son gün giyip turu zirvede tamamlarken olmasını daha çok istediğim şey Cavendish'in artık yeşil mayoyu alabilmesiydi, uzunca bir süre giydiği mayosunu bu defa tur sonunda gerçek sahibi olarak noktaladı. İlk haftada son 200 metrede tam sekiz kişiyi geride bırakıp aldığı sprint zaferi unutulmayacak finişler arasına girdi. Devamında da sprinte müsait finişlerde herkesin çok üzerindeki formu yeşil mayoyu anlamlı kıldı. Son gün acı bir sürprizle Rojas'a yeşil mayosunu kaptırsa hem o hem de izleyenler için yıkıcı olurdu.

Cadel Evans için ise diyecek çok fazla şey yok. Tarihin en yaşlı üçüncü şampiyonu olması bu sezon metre metre yazdığı hikayesine çok büyük anlam kattı. Turu Andy Schleck ve Alberto Contador'un düellosu olmaktan kurtardı bir bakıma. Gerçi o işi tek başına yapmadı; Thomas Voeckler de turu kazanamayacağını, Paris'e sarı mayoya veda ederek gideceğini bile bile dağlarda bacakları ve kalbi iflas noktasına gelene dek savaştı. Thomas ve Cadel'in gözyaşları ekran başında bu sporu seven her insanı duygulandırmış olmalı, "Ben hiç duygulanmadım, bana ne!" diyen varsa lütfen bisiklet sevgisini gözden geçirsin...

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO