4.07.2011

Yolun Açık Olsun Lorik!

Öncelikle şunu diyeyim: Fernando Muslera için Lorik Cana'yı feda eden zihniyetteki insanlarla aynı takımı tutuyor olmaktan utanıyorum. Yazık. Kaleci transferi madem bu kadar önemli bir hamle, sezonu milli takım ile Copa America'da açan ve takıma temmuz sonunda katılacak olan Muslera ile ne işimiz var?

Kaleci transferi Lorik Cana gibi bir ismi harcamayı gerektirecek kadar önemliyse Muslera transferi mantıksız bir hal alıyor. Bu kadar acil olduğuna göre takımla çalışma dönemi ciddi bir hazırlık olmalıydı. Keza buna bağlı olan uyum süreci de... Takıma bir ay geç katılacak olan adamı, takımla ilk hazırlık dönemini geçiremeyecek adamı Lorik Cana gibi uyum sağlamış ve katkısı tartışmasız -tartışanla futbol konuşmaya gerek bile duymam- bir adamı kaybetme pahasına getiriyoruz. Bu noktada mantık dışı oluyor işte her şey.

İster istemez de aklıma şu geliyor: Bu mu bazılarınızın çok güvendiği ve "Artık akıllanmış, mantıklı düşünüyor." dedikleri Fatih Terim? Acıyorum sizlere, başarılar Fatih Hocanızla...

Avrupa kupalarında olmayan bir takımız ki şike iddiaları sonucunda Fenerbahçe ve Trabzon düşürülse bile Avrupa kupalarında yokuz. E o halde ne demek bu eldeki yıldızı verip de geleceği meçhul bir kaleci alma sevdası? Tutarsa on senemiz garanti, hiç sıkıntı çekmeyiz demeyin, Cana da tutuyordu ve o bölgede üst düzey bir oyuncuya sahiptik. Başka bir açığı kapatmak için diğer tarafta daha büyük bir boşluk açmak mantıksızdır. Borç alarak borç ödemeye benzer bu ve borçlarını başka bir yerden borç alarak ödeyenler her seferinde daha da dibe gitmekten kurtulamazlar.

17 yorum:

pelezinho dedi ki...

sonuna kadar katılıyorum.bende bloğumda buna benzer bir yazı yazmıştım bir ay kadar önce.

http://tolgaem.blogspot.com/2011/06/bu-adam-kesinlikle-kalmal.html

GÜN KARAGÖZ dedi ki...

Oranın açığını Fatih Hoca'nın ısrarla istediği Cambiasso ile kapatırsak o zaman daha az üzülürüm Cana için.

Adsız dedi ki...

menejerinin dediğine göre devre arasında gitmek istemiş ama yönetim izin vermemiş. şimdi de kendisi lazio yu istiyor. tamam , adamı seviyoruz ve kalmasını istiyoruz ama adamın kendisi kalmak istemiyor. ne yapacaksın ki.

Manusal dedi ki...

Bu blogda gördüğüm en saçma yazı olmuş yinede görüşlerine saygı duyuyorum ama birtanesine bile katıldığım söylenemez.Lorik sanaya yıldız demen bile ürküttü beni, muslera konusu ve bir ay geç gelmesi tezi komik olmuş.Adam maç yapıyor maç daha nasıl hazır olabilir uyum süreci demişsin.Bu kaleciyi transfer dönemi son gün gece getirselerdi.Geçen yılki gibi neyse fatih terim hakkında ön yargıların olduğu net.Ben mücadele etmeden yenen ya da yenilen takım görmekten bıktım kimin yönettiği umrumda değil.

Adsız dedi ki...

cana mı tutmuştu!?1

Adsız dedi ki...

http://sololalazio.blog.tiscali.it/2011/07/04/cana-e-atterrato-a-fiumicino-benvenuto-guerriero/http://sololalazio.blog.tiscali.it/2011/07/04/cana-e-atterrato-a-fiumicino-benvenuto-guerriero/

lorik romada lazio atkısıyla resımlerı seneye lazio ya cok katkı saglıyacak degerını bılmeyenler abı seneye ızlesın lazioda bu sene ıyı transferler yapıyor klose , cana , konko , kaleye marchettı mıllı takım kalecısı , cisseylede anlasmak uzereler seneye ılk 3 de serie a da lazio yu ızlıyebılırız avrupa kupasındada ıyı ısler yaparlar valla laziodan teklıf gelse avrupa kupalarındada oynıyacak ıyı takım guzel sehır hıc dusunmem gıderdım canada oyle yaptı

5ocak dedi ki...

Lorik Cana mevcut Galatasaray takımında gözü kapalı oynardı. Oynamakla kalmaz, yanında Sarp, Ayhan ve Baris'in olmayacagi gibi Selcuk gibi bir isimle kendi performansini daha rahat gösterebilirdi. Muslera tam bir kapali kutu. Belki tutar, ama tutmazsa da Galatasaray'inn kaleci sorunu kronik bir hal alir.

Celal Abbas dedi ki...

şaka maka Transfer yapılırken Copa Amerika nasıl göz önüne alınmazki. Güney amerikadan transfer edilecek oyuncu 1 temmuza kadar zaten kamptaydı hiç tatil yapamadı. copa amerikada temmuz sonu biter. bu adam ne zaman dinlenecek. dinlendikten sonra salacak haliyle. ne zaman yükleme yapılacak ne zaman takıma alışacak. üstelik tutturmuşuz forlan forlan. geçen yıl dünya kupası oynadı bu senede copa amerika. forlan bu yıl kıçını bile kaldıramazki.

İstemedende olsa Forlan olayı gerçekleşmediği için nasıl şanslıyız farkında değiliz. bu transfer için bu kadar uğraşan yönetim ve Teknik kadronunda futnol bilgisi cidden bence sorgulanmalıdır.

Oğlum koş koş koş demekle forlan koşamazki.

Adsız dedi ki...

Lorik Cana nasıl bir yıldız allah aşkına? Vasatın biraz üstü sadece..Ufuk-Aykut-Zapata'lı sezondan sonra kaleci almadan sezona girmek intihar olur.Yenilecek ilk hatalı gol de stad kaynar, kalecinin ipi çekilir.

Ayrıca Cana'nın yerine yerli ve genç Ceyhun takviyesi yapılmış muhtemelen bir as oyuncu daha alınacak muntari vb gibi..Selçuk var..Avrupada yokuz..Muslera gibi iyi sayılabilecek bir kaleciyi almışız.

ne istiyorsunuz anlamıyorum.

Cana Cana Cana tamam da..İBB maçı, A.Gücü maçı bu maçları ilk aklıma gelenler..extra bir oyuncu değil..takım oyuncusu..yeri her zaman dolar.Nokta

ahmet serdar dedi ki...

yahu arkadaş tamam adam canla başla oynadı, savaştı didindi vs. falan ama tek yönlü bir orta saha oyuncusu sonuçta. hücuma katkısı sıfır. çok seviyoruz diye de bu kadar ağır eleştiri yapılır mı? orta sahada bir muntari bir kalström daha iyi olmaz mı?
kaleci sorunu şu an en büyük sorun ve bu şekilde halledilmesi son derece akıllıca olmuş bence.
bırakın artık bu kadar insafsızca eleştirileri.

Adsız dedi ki...

bu yazıyı cana'ya okutsan, o da inanmaz.

CaRtMaNtR dedi ki...

cana gerek duruşu gerek takımdaşlığı ile çok sevilen bir isimdi. gitmesi hakikaten üzücü oldu.

ama muslera'nın da bu kadar yerin dibine sokulacak bir kaleci olmadığını kabul etmek lazım.

son dünya kupasında önemli işler yapmış serie a'da as kaleci olmuş bir isim sonuçta.

ha onun için cana yerine 2-3 milyon daha verilseydi denilirse bunu dibine kadar anlarım. ama en azından şu ana kadar ki kariyerine bakılırsa muslera bu ligteki sayılı kalecilerden olmaya aday bir isim.

hatta yaş olarak hala genç olması sayesinde göstereceği iyi performans sonrası üzerinden para bile kazanılabilecek biri.

yinede muslera gelirken keşke cana'da bu takımda kalsaydı.

Adsız dedi ki...

"Acıyorum sizlere, başarılar Fatih Hocanızla" nasıl bir laf yahu? Ortak payda Galatasaray'ın başarısını istemek sonuçta, bu laf biraz o sınırların dışına çıkmış gibi.

Cana'yı Muslera karşılığında göndermek meselesine gelince, şimdiden atıp tutmaya hiç gerek yok. Bir bakalım Muslera nasıl oynayacak, Cana Lazio'da ne yapacak, zaten zaman doğruyu yanlışı gösterir.

Adsız dedi ki...

franchi kusura bakma ama bu blogda okuduğum en subjektif yazılardan bir tanesi. bahsettiğin isim cana olmasa neyse diyeceğim ama cana. cana yani. izledik, gördük. öyle bir betimlemişsin ki, bir ara yaya toure filan sandım.

firat selcuk dedi ki...

@adsız(06 temmuz, 11.21),
onun nasıl bir laf olduğunu şöyle açıklamak isterim: fatih terim gelirse bu takımla arama mesafe koyar formamı asarım diyen bir insanın lafı o. o insan benim.

sözümden dönebilmem için de tek şart koydum: a2'den bir oyuncuyu kadroya sokup a takımın yedek değil ilk 11 oyuncusu haline getirmesi. yine balta-servet-sarp-ayhan izleyeceksem, emre-berkin-x-y-z- kenarda iç geçirecekse uzak dursun bana terim.

@adsız(06 temmuz, 14.30),
subjektif bir ortam olan bloglarda subjektifliği eleştirmek doğru oldu mu? bunu sormak istedim.

onur dedi ki...

Romantik futbol elçilerinin ortak yorumları bunlar; "Rijkaard gibi hoca bırakılır mı, adam İngiltere'ye gidecek", "Kewell başbuğ idi, İngiltere'ye döner çatır çatır oynar"; "Pino büyücü olm, Liverpool peşinde adamın"...

İşte sonuncusu da bu.

firat selcuk dedi ki...

son yorumu yapan arkadaşım, bugüne dek ne pino'yu savundum, ne liverpool-st pauli-barcelona-celtic-rangers-boca-river veya diğerlerine anlam yükledim, ne kewell'ın ingiltere'ye gidip 33 yaşında üst düzey futbol oynayacağını söyledim, ne de rijkaard kalsın diye söylemlerde bulundum.

bağlandığım bir tane canlı yayın oldu bugüne dek, onda da "sen rijkaard'ı sonuna kadar destekliyorsun diye biliyorum..." ile başlayan soruya "öyle bir şey yok, gitmesini isteyenlerdendim" diyerek sözüme başladım, kanıtları da var elimde inanmamak gibi bir şeye girişirsen.

bir bok atarken, birisine laf soktuğunu zannederken komik duruma düşüyorsun, karşındakini ezeyim derken zavallıca eziliyorsun.

tam tersini yaptığım şeyleri yapmışım gibi kaynak göstererek bok atıp akılcığına göre beni küçük düşürme derdindesin.

elinde eleştirecek argümanın yoksa, dilini uzatıp da bilmeden anlamadan ötmeyeceksin.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO