8.03.2017

Dan Günlükleri: Tamamen Yeni Bir Meydan Okuma





Daniel Ricciardo 2017 yılındaki ilk sürücü köşe yazısında, yeni F1 araçlarının taleplerini ve neden sezon arasındaki yorucu idman döneminin buna değer olduğunu anlatıyor.

Hemen sadede gelelim. Bütün bilmek istediğiniz bu değil mi? 2017 Formula 1 araçları geçen yıldan o kadar da farklı mı? Biz sürücüler için kullanılmaları daha mı zor? Ve Red Bull diğerleriyle kıyaslandığında nerede duruyor? Önce son sorunun cevabı (diğerlerine de sıra gelecek): Yüzde yüz emin değilim ve Melbourne’deki sıralama turlarına çıkana kadar da kimse emin olamayacak. Her yıl olduğu gibi. Avustralya’da iki tur farkla mı kazanacağız? Hayır, bu ne kadar muhteşem olacak olsa da (bunu öneren biri varsa kabul ederim...). Ancak oldukça rekabetçi olacağız. Ve şimdi yeni araçları deneyimleme fırsatı bulduğum için ülkemdeki GP’yi her zamankinden fazla iple çekiyorum.

Sezon öncesi testler başladığında işe tekrar dönüp alışmak kolay olmuyor. Pistteki günler oldukça uzun – piste sabah 7de geliyoruz, akşam 6ya kadar pistte oluyoruz, ve sonra takımla akşam 9.30a kadar bilgilendirme ve basın toplantıları yapıyorum, yani bunlar uzun günler. Benim araçta olduğum günlerde birkaç sorun ortaya çıktı yani henüz tam bir yarış mesafesi gidemedim. Bir sürüş(stint) boyunca kesintisiz gidebildiğim en uzun mesafe 18 turdu. Ancak bu araçların nasıl olacağını yeterince iyi biliyorum ve şevkim oldukça yüksek, tabi bu önceden az olduğu anlamına gelmiyor ...

İlk gün yeni araçların, kural değişikliklerinin getirmeye çalıştığı şeyleri karşılayıp karşılamadığını söylemek için biraz erkendi, ancak araçtaki ikinci günümde, üçüncü günümde, bu araçların ne olabileceklerine dair potansiyellerini daha iyi anladığımı düşünüyorum. Yüksek hızlı virajların en hızlı oldukları dönemlerdeki kadar hızlı hatta belki de daha da hızlı olacaklarını anlamamı sağladı. Barcelona’daki 3. Virajı örnek olarak alalım, önceden orayı rahatça geçemiyorduk ... Geçen haftaki 3. Viraj ise tamamen düzdü, gazdan ayağımı hiç çekmedim.



Geçen yılın verilerini bu yılın verileriyle henüz kıyaslamadam ancak oradan 35-40 km/s daha hızlı geçtiysek beni şaşırtmaz, hali hazırda geçen yıl büyük bir gelişmeyle 220 km/s’lik bir viraj olmuştu. Büyük bir sıçrama, kademeli değil, ve kesinlikle bazı pistlerde bazı şeyler üstümüze oldukça hızlı gelecek. Bu da her şeyi arttıracak – yoğunluğu, fizikselliği, yıpranma faktörünü, ve bunu hoş karşılıyorum. Hoş bir şey ve Formula 1’in olması gereken şey bu. Hepimiz buna adapte olacağız ancak bu senenin çok daha fazla fiziksel bir görev olacağını gizlemenin lüzumu yok, bu taraftarlar için de biz sürücüler için de iyi.

2017 aracının tadına baktığım için gideceğimiz bazı diğer pistleri ve bizim için nelerin büyük bir mücadele olacağını düşünüp duruyorum. Spa’daki ikinci sektör, yokuş aşağı, Pouhon ... bu zaten benim favori virajlarımdan bir tanesi ve oradan tam gaz geçme şansımız olacak – ne kadar da iyi olacak! Eğer büyük virajlardan birinde rüzgarı tam karşıdan alırsak gaza ne kadar yüklenebileceğimiz konusunda devasa bir fark yaratır. Birkaç hafta sonraki Albert Park biraz daha farklı olacak çünkü Barcelona’ya kıyasla daha dur-kalk bir pist ancak pistin arka tarafında gayet canlı geçecek olan bir şikan var. İlk parça belki altıncı vitese ufak bir düşüş olacakken ikinci parça yedinci vitese yükselme olabilir. Tahmin ediyorum ki izlemek için iyi bir yer olacak. 200lü hızların ortalarında geçilecek – yüksek hızlı olaylar bu yıl beni oldukça heyecanlı tutacak!

Bu araçlar için hazırlanmak oldukça eğlenceli oldu çünkü fiziksel mücadele gerekmediği ya da gereğinden fazla ağırlık kazanmak istemediğimiz için sadece gerektiği kadar çalışıp işleri olması belli seviyede tutmak yerine, sezon arasında işin fiziksel idman kısmına kendimi tamamen verebileceğim anlamına geliyordu. Noel’de ufak bir ara verdim sonra ise ABD’ye gidip sezon için hazırlandım ve oldukça ağır çalıştık.

İşlerin daha çok güç tarafına ağırlık verdik, temel kaslar, boyun, bu tarz şeyler. Geçen yılın programına bakıp biraz daha sert ya da biraz daha iyi çalışmadık, yeni araçların nasıl olacağını göz önüne alarak çok daha sert çalıştık. Spor salonunda güçle ilgili çalışmaları yaptık ve ben işin kardiyo yönünün araçlarla daha fazla tur attıkça geleceğini ve buna alışacağımızı hesapladım. Sezon başladığında güç açısından büyük kazanımlar elde etmek çok zor çünkü her zaman bir yerlere gittiğimizden ve meşgul olduğumuzdan idman şansımız olmuyor. Yani Ocak ayı fiziksel olarak oldukça ağır işlerle geçti ama işleri geçiştirmek yerine bir amaç uğruna daha fazla idman yapmak daha eğlenceli. Çünkü fiziksel olarak zor, mental olarak ise sizi bileyliyor. İdmanların nasıl geçtiği konusunda oldukça mutluydum – elbette yorgun ancak oldukça tatmin de olmuş durumdayım.

Yılın ilk testine gelmek benim için kariyerim ilerledikçe biraz değişti. Geçmişte yüzde yüz heyecandan ibaret sayılırdı ama şimdi ise heyecan kadar merak da var. Yanlış anlamayın, hala heyecanım var ama üst seviye bir takımda olduğunuzda beklentiler değişiyor ve bu beklentileri karşılayıp karşılayamayacağınızı hissedebilmek için sabırsızlanıyorsunuz. Markalar şampiyonasında dördüncülükle mutlu olacak bir takımda olduğunuzu düşünün – test sürüşüyle ilgili düşünceleriniz kesinlikle yarışlar, şampiyonluklar, her şeyi kazanmak isteyen bir takımdakinden farklı olacak. Yani aracın nasıl olduğu konusunda, nasıl sürdüğüm konusunda, paslanıp paslanmadığım konusunda daha meraklıyım.



Üç yıl öncesine kadar, her Noel’den sonra araca tekrar bindiğimde garip hissettiğimi düşünürdüm ve bunlardan birini sürmeyi hatırlayıp hatırlamadığımı merak ederdim... Bugünlerde ise daha normal hissettiriyor, yani o gergin heyecanım kalmazken daha çok merakım var – altımda ne var, ilk hissi nasıl, takım ne düşünüyor? Ve sonra testler arasında fabrikaya dönmek ve toplantılara katılmak, simülatörde zaman geçirmek ve bu haftaki yeni test için hazırlanmak. Barcelona’daki testi Perşembe günü bitirdik ve Cuma sabahı 9 olduğunda Milton Keynes’teki simülatörde yenisi için hazırlanmaya başladık.

Oldukça hararetli zamanlar, ve hararetli demişken sırada Melbourne var ... Yılın ilk yarışı her yerde hararetli olurdu, ve araçlara yapılan büyük değişikliği ve pistte bir Aussie (Avustralyalı) olduğunu hesaba katınca – evet, dolu dolu bir hafta olacak. Ancak ben taraftarların bu yeni araçlardan cidden çok keyif alacaklarını düşünüyorum, ve sezonu uygun bir şekilde başlatmak için onları sonuna kadar zorlamaktan keyif alacağız. Bekleyemiyorum.

Bu yazının orijinali Redbull.com adresinde 6 Mart 2017 tarihinde yayınlanmıştır. Daniel Ricciardo’nun kendisi tarafından yazılmıştır.

Bu çeviri artemiofranchi.org dışında kaynak gösterilse dahi izin alınmadan yayınlanamaz.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO