3.03.2017

Start Finish #4

Toro Rosso

-Barcelona'daki ilk test sürüşleri sona erdi. Bazı önemli noktaları belirtmeye başlamadan önce reddit.com/formula1 subredditini temel kaynak olarak kullandığımı söyleyeyim. Yıllarca her Reddit dediğimde gelen "Yahu bu Reddit çok karışık nasıl kullanılıyor?" sorularını artık yanıtsız bırakıyorum, biraz çabalayın arkadaşım, biz de zorlu yollardan geçerek öğrendik Allah Allah... (tüyo: Reddit Enhancement Suit eklentisini indirirseniz biraz daha düzgün hal alıyor)

McLaren Honda atabildiği sayılı turlardan birinde.
- McLaren Honda sezonu başlamadan kapattı sanırım. İlk gün güç ünitesi sorunu yaşadılar, sonra yakıt tankının şeklinden dolayı sorun olduğunu söylediler, her test gününde turuncu araç başka bir sorun yaşadı. 2002 Arrows'u da düşününce turuncuda bir lanet mi var sorusu akıllara geliyor.

- "McLaren pitten çıkan ilk araç oluyor!" üstüne hemen gelen "McLaren pitin sonunda kaldı, mühendisler aracı garaja geri itiyor." güncellemesi durumun vehametini açıklar sanıyorum ki.

-Sauber, test sürüşünde sakatlığı henüz geçmeyen Pascal Wehrlein yerine Antonio Giovinazzi'yi kullandı. Giovinazzi, Motorsport Manager'dan bildiğim kadarıyla geçen sezon GP2'de yarışıyordu. Hala orada sanırım. Wehrlein de GP2'den gelmişti. Giovinazzi test sürüşünde ufak bir spin atmış.

-Williams sürücüsü Lance Stroll seyirciler tarafından pek sevilmiyor. Babası tarafından 80 milyon dolar gibi bir paranın Williams'a hibe edilerek koltuğa oturtulmuş. Bu sezon daha da hızlanan araçları kullanacak yeteneğe sahip olmadığı söyleniyor. Yine bu isim de Motorsport Manager'daki Prema Power GP2 takımımda reserv sürücü olarak bulunuyordu, oyunda fena değil ama tipini görseniz filmlerdeki itici zengin züppenin karşılığı. Konuşmaları da bu imajını doğruluyormuş. Magazini bir kenara bırakırsak kendisi önce spin atıp, sonra üstüne kaza yaparak  "Lance Stroll Kaza Yaptı Mı?" isimli bir sitenin kurulmasına sebep oldu. Araçtaki bir arızanın kazaya sebep olduğunu iddia etse de geçmiş kısa kariyerindeki kazaları kendisine pek destek olmuyor.

-Bu kazanın Williams'a bir diğer bedeli de ıslak zeminde aracı test etme şansını kaçırmaları oldu. Çünkü Stroll yaptığı kazada şasiyi kırmış.

-Bu arada pisti de yağmur yağmadığı için tanker tanker tonlarca suyla ıslattılar.

-Geçen yılla bu yılki ıslak zemin lastiklerinin karşılaştırması.

-Lewis Hamilton elektrik arızası nedeniyle ıslak teste çıkamadı.

-Toro Rosso cephesinde de bir takım motor problemleri var. Renault motoruyla sorun yaşamayı bekliyorduk demişler de bunu laf sokmak için mi söylemişler yoksa araca uydurmakta sorun yaşadıklarını mı belirtmişler açıp okumadım. Çok ilgimi çeken mevzular değil açıkçası.

-Mercedes de değişik, baca sistemi olduğu iddia edilen shark-fin denedi. Sonradan çıkardılar. Yarışlarda kullanıp kullanmayacaklarını göreceğiz.

-Ferrari'nin aldığı sonuçlar oldukça olumlu. Yanılmıyorsam ilk gün ve son gün (ıslak zemin) en hızlı takım oldular. Taraftarları geçen sezonlardaki hayal kırıklıkları sonrası hem çok ümitlenmek istemiyorlar hem de coşku yaşıyorlar. Aşağıda da bir seyircinin hazırladığı 2016/2017 kıyaslamasını görüyorsunuz. Yeni kurallar ve tasarımlar gerçekten de araçları hızlandırmış. Pilotlar da yeni araçları çok sevmiş durumdalar.


-Takımların sosyal medyada yaptıkları muhabbetler çok güzel. Takip ederken kuru kalabalık yaratacaklarından korkuyorum ama çok güzel paylaşımlar ve sohbetler yapıyorlar. Mercedes'in de olur olmaz anlarda "Çay mı var? Kek mi var?" diyerek mentionlara dalması gülümsetiyor.

-Imgur'a erişebilenler için: İlk gün, ikinci gün, üçüncü gün, dördüncü gün test sürüşlerinden fotoğraf albümleri var. Albümleri indirmek isterseniz adresin sonuna /zip ekleyip entera basmanız yeterli. Bütün fotoğrafları zip arşivi olarak indirebiliyorsunuz.

Herkese iyi günler.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO